28 / 03 / 2024

Manavgat Köprüçayı'na HES mi yapılacak?

Manavgat Köprüçayı'na HES mi yapılacak?

Her yıl 1 milyon turistin rafting yaptığı Köprüçayı'na HES yapılması vatandaşı ayağa kaldırdı. Her yıl binlerce turistin doğa turlarına çıktığı Manavgat'ın Değirmenözü Mahallesi sakinleri 'Köprüçayı Nehri'ne HES yapılmasın' imza kampanyası başattı.



Her yıl 1 milyon turistin rafting yaptığı Köprüçayı'na HES yapılması vatandaşı ayağa kaldırdı. 

Her yıl binlerce turistin doga turlarına çıktığı Manavgat'ın Degirmenözü Mahallesi sakinleri 'Köprüçayı Nehri'ne HES yapılmasın' imza kampanyası başattı. 


Her yıl 1 milyon yerli ve yabancı turistin rafting yaptığı Köprüçay nehrinde HES katliamına 'hayır' diyen köylüler, HES'in yapılmasıyla birlikte bölgede rafting, kano su sporu yanı sıra Avrupalı doga turizmi tutkunu turistlerin trakking (doga yürüyüşü) ve Nordic Walking (İskandinav yürüyüşü) turlarının sona ereceğini belirtiyor. 


HAFRİYAT NEHİR YATAĞINA! 


Degirmenözülü ekoturizm uzmanı Mustafa Teke, "HES inşaatında çıkan hafriyat usulsüz olarak Köprüçayı nehir yatağına dökülüyor. 


Çıkarılan hafriyat toz olarak mermer ve yoğun kireçtaşı içeriyor. Kış ayında gelen sellerle verimli tarlalarımız bu hafriyatla kaplanacak ve neredeyse kullanılmaz hale gelecek." şeklinde konuştu. 

Teke, "Mermer tozu ve kimyasal aüklar nehre dökülüyor. Canlı yaşamını olumsuz olarak etkiliyor." diyerek projeye neden karşı olduklarını belirtti. 


İmar planı deliniyor!


Evresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) kurumunun kuruluş amaçlarına ters olarak bölgede projeye izin verildiği ve denetim süreci işlemediğini iddia eden Teke, "İmar planı ve mevcut GED raporunun dışında metrajlarda oynanarak bu Hes inşaatı devam ediyor. Köye ve köyümüze sahip çıkılması ve HES projesini durdurulması için bu imza kampanyasını başlattık. Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz" çagnsında bulundu. 


Meydan




Geri Dön