19 / 04 / 2024

Manavgat'ta inşaat sektörü çalışan sayısında düşüş!

Manavgat'ta inşaat sektörü çalışan sayısında düşüş!

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Boztaş, 2014 yılında Manavgat'ın ticaret, inşaat sektörü ile işyeri ve çalışan sayısı rakamlarında olumsuz sinyaller ortaya çıktığını belirterek 2015 yılında iş adamları ve yatırımcıları daha dikkatli olmalı konusunda uyardı..



MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Boztaş, 2014 yılında Manavgat'ın ticaret, inşaat sektörü ile işyeri ve çalışan sayısı rakamlarında olumsuz sinyaller ortaya çıktığını belirterek 2015 yılında iş adamları ve yatırımcıları daha dikkatli olmalı konusunda uyardı Manavgat Ticaret vc Sanavi Odası (MATSO) Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. 


Toplantıda 2014 yılı Kasım ayı mizan, gelir ve gider bütçesi, durum analizi görüşülerek onaylandı. 2015 yılı ait tahmini gelir bütçesi ise 3 milyon 350 bin TL olarak belirlendi. Meclis toplantısında konuşan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Boztaş, Otla üyeleri ve Manavgat halkının yeni yılını kutlayarak haşladığı konuşmasında veni yılın Oda üyeleri ve Manavgat halkına sağlık, huzur, mutluluk ve hayırlar getirmesini diledi. Başkan Boztaş, geride bıraktığımız 2014 yılının dünyada olduğu gibi Türkiye ve Manavgat açısından yoğun bir gündemle geçtiğinin altını çizdi. 2014 yılının Mart ayında yapılan yerel seçimler ile Temmuz ayında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçiminin yoğun gündem oluşturduğunu ifade eden Boztaş, 2015 yılında yapacak olan milletvekilliği seçiminin de yine ülke ve ilçe gündemini meşgul edeceğine belirtti. 


Rusya'daki kriz bölgemizi etkiler 

Boztaş, "Tabi ki dünya ve ülkemizde yaşanan olaylar ilçemiz ekonomisini dolaylı olarak etkilemektedir. 

Özellikle Rusya'nın Ukrayna ile yaşadığı gerilimin ardından, ABD ve Avrupa ülkelerinin gıda ve tarım ürünlerine uyguladığı ambargo bize fırsat gibi celse bile son günlerde Rusya'da yaşanan ekonomik krizin ilçemize gelecek olan Rus turistlerin sayısında azalma yaşanacağını düşünüyorum. Bölgemizden Rusya'ya yapılacak ihracat konusunda ila bu kriz nedeniyle azalma yaşanacağını düşünüyorum"dedi. Manavgat ile ilgili 2014 yılı rakamlarına da değinen Başkan Boztaş. 2015 yılı için yatırımcı vr iş adamlarını uyardı. Boztaş, "istatistiki verilere göre ilçemizin ticari hayatında yaklaşık yüzde 2 azalma yasandı. 

Yine önceki yıllara göre 2014 yılında alınan yapı ruhsatı sayısında yaklaşık yüzde 24. İskân ruhsatı sayısında ise yaklaşık yüzde 13 düşüş, sigortalı işyeri sayısında yaklaşık yüzde 1.8, sigortalı çalışan sayısında yaklaşık yüzde 1.4 azalma yaşandı Geçtiğimiz yıl bölgemize gelen turist sayısı yüzde 5'in üzerinde artarken bu rakam 2014 yılında yaklaşık yüzde 3.46 artmıştır. Dolayısıyla bu veriler 2015 yılı ile ilgili olumsuz sinyaller vermektedir. 2015 yılında iş adamlarımız ve yatırımcılarımız daha dikkatli olması gerekmektedir "dedi. 


Antalya Akdeniz Manşet


Geri Dön