26 / 04 / 2024

Hollanda'da inşaat sektörü çalışanlarından hükümet karşıtı protesto!

Hollanda'da inşaat sektörü çalışanlarından hükümet karşıtı protesto!

Hollanda'nın farklı kentlerinden binlerce inşaat sektörü çalışanı, hükümetin kimyasal içerikli PFAS maddeleri ve azot oksit emisyonları ile ilgili belirlediği standartları protesto etti..



Hollanda'da inşaat sektöründen binlerce çalışan, hükümetin topraklarda bulunan kimyasal içerikli poli ve perfloroalkil (PFAS maddeleri) ile azot oksit emisyonlarıyla ilgili uyguladığı standartları protesto etmek için toplandı.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Lahey kentindeki Malieveld Meydanı'nda yapılan protestoya, ülkenin farklı kentlerinden gelen binlerce gösterici katılım sağladı.

Yüzlerce inşaat aracı ile otoyolları kullanarak gösterinin yapıldığı meydana gelen göstericiler, sabah trafiğinde ülke genelindeki farklı noktalarda kilometrelerce araç kuyruğu oluşturdu.

İnşaat sektörü çalışanları, hükümet tarafından belirlenen PFAS ve azot oksit emisyonlarıyla ilgili standartlardan dolayı 10 binlerce inşaat projesinin durma noktasına geldiğini belirterek, bu durumun çok sayıda şirketi iflas ettireceğini vurguladı.

Göstericiler, "Hollanda'nın tekrar inşaat yapmasını sağla" yazılı pankartları taşıyarak, hükümetin PFAS ve azot oksit emisyonları politikasını acilen değiştirmesi talebinde bulundu.

Tarım Bakanı Carola Schouten, protestoculara seslendiği esnada yuhalandı.Protesto sırasında Meclis güzergahı ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, şehir merkezindeki bazı yollar da trafiğe kapatıldı.

26 gösterici gözaltına alındı

Protesto’nun yapıldığı meydanın inşaat araçlarıyla dolmasına karşın meydana gelmeye çalışan göstericiler, polis tarafından şehrin girişinde engellerle karşılaştı. Göstericiler, araçlarını yol üstünde park ederek meydana doğru yürürken, bazıları da yanlarında getirdikleri piknik masalarını yol üstüne koyarak orada bekledi. 

Bu sebeple şehrin girişinde uzun kuyruklar meydana geldi ve şehre giriş trafiği akşama kadar kapalı tutuldu.
Polis, gösterinin sonunda meydanın yanındaki yolu engelleyen ve polise şişe atan göstericilerden 26 kişiyi gözaltına aldı. 


Geri Dön