28 / 03 / 2024

Kırgızistan'da inşaat sektörü çalışanları fon oluşturdu!

Kırgızistan'da inşaat sektörü çalışanları fon oluşturdu!

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat, inşaat sektöründe çalışan Türk hayırseverlerin yanısıra büyükelçilik çalışanlarının katılımıyla bir fon oluşturarak, çok güzel bir dayanışma örneği sergilediğini belirtti...



Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat, Kırgızistan'daki Türk hayırseverlerin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede çok güzel bir dayanışma örneği sergilediklerini ifade etti. 

Fırat, AA muhabirine, koronavirüs salgını sebebiyle karantina önlemlerinin alındığı Kırgızistan'da ekonomik sıkıntı yaşayanlar için elçiliğin koordinasyonunda kamu ve özel sektör iş birliğinde başlatılan gönüllü yardım faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Fırat, bu süreçte, büyükelçiliğin eş güdümünde gıda, içecek, bankacılık ve inşaat sektöründe çalışan Türk hayırseverlerin yanısıra büyükelçilik çalışanlarının katılımıyla bir fon oluşturarak, çok güzel bir dayanışma örneği sergilediklerine de dikkat çekti. 

Fırat, Türkiye'nin Kırgızistan'da koronavirüs salgınıyla mücadeleye destek verdiğine dikkat çekti, bu kapsamda, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesine (KTMÜ) ait 250 yataklı yurdu ve başkent Bişkek'te 2017'de inşaatı bitirilen 52 yatak kapasiteli Türkiye-Kırgızistan Dostluk Hastanesinin kısmi olarak Kırgızistan Sağlık Bakanlığına geçici devrini sağladıklarını belirtti. 

İsrail Savunma Bakanından Batı Şeria'daki 7 bin konutun inşasına onay!

Bulgaristan'ın tünel inşaatı ihalesine 3 Türk şirketten teklif!


Geri Dön