26 / 04 / 2024

İsrail Savunma Bakanından Batı Şeria'daki 7 bin konutun inşasına onay!

İsrail Savunma Bakanından Batı Şeria'daki 7 bin konutun inşasına onay!

İsrail Savunma Bakanı Naftali Bennett, işgal altında olan Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimine 7 bin ek konut inşa edilmesine onay verdi. 



İsrail Savunma Bakanı Naftali Bennett, işgal altında bulunan Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimine 7 bin ek konut hayata geçirilmesine onay verdi. 

Jerusalem Post gazetesindeki haberde, Savunma Bakanı Bennett'in Batı Şeria'nın güneyindeki yasa dışı Efrat Yahudi yerleşim birimine 7 bin konut inşasına onay verdiği bildirildi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın 28 Ocak tarihinde sözde Orta Doğu barış planını açıklamasından sonra İsrail, işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerine yeni konut inşasına hız verdi. 

İsrail yönetimi, sadece şubat ayında Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerine 9 bine yakın ek konut hayata geçirileceğini duyurmuştu.

İsrail'in 1967 yılında  işgal ettiği Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 270'den fazla yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu bölgelerde yaşayan 650 bine yakın Yahudi yerleşimci işgalin boyunduruğu altında yaşayan Filistinlilerin hayatını daha da zorlaştırıyor. 

Uluslararası hukuka göre, işgal altında bulunan topraklardaki üm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.


Geri Dön