27 / 04 / 2024

İsrail, Batı Şeria'da 840 yeni konut inşa edecek!

İsrail, Batı Şeria'da 840 yeni konut inşa edecek!

İsrail Başbakanı Netanyahu, Batı Şeria'daki yasa dışı Ariel Yahudi yerleşim birimine 840 ek konut inşasına başlanacağını açıkladı...



İsrail, Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Ariel Yahudi yerleşim birimine 840 ek konut inşa edecek. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail askeri ile Yahudi yerleşimci bir Hahamın öldüğü silahlı saldırının yaşandığı yasa dışı Ariel Yahudi yerleşim birimi yakınındaki olay yerine gitti. Netanyahu, burada açıklama yaptı. Netanyahu, "Saldırganın kimliğini, nerede yaşadığını, ailesinin nerede ikamet ettiğini biliyoruz. Yakalanması an meselesi. Saldırganın evinin yıkılması için gerekli yerlere talimatı verdim ve hazırlıklara başlandı." dedi. 

Netanyahu, daha önce onaylanan plan kapsamında yasa dışı Ariel Yahudi yerleşim birimine 840 ek konut yapılması için inşaat çalışmalarına başlanacağını belirtti. 

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'ye yakın yasa dışı Yahudi yerleşim birimi yer alıyor. Bu yerlerde ikamet eden 400 binden fazla Yahudi, Batı Şeria'da işgal boyunduruğu altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.
 


Geri Dön