25 / 04 / 2024

Manavgat’ta tartışmalı otel yıkımına dava!

Manavgat’ta tartışmalı otel yıkımına dava!

Manavgat'ta kaçak olduğu nedeniyle yıkılan otelin sahibi İhsan Aral, Konya Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz etti. Mahkeme kararı beklenmeden yıkımın gerçekleştiğini iddia etti.



Antalya'nın Manavgat ilçesi Side Mahallesi'nde 1972'de faaliyete geçen Yalı Hotel, belediye ekipleri tarafından yıkımı gerçekleşti. Sabah'ta yer alan habere göre; belediye tarafından çok sayıda personelin gelip, binayı tahliye ederek, başladığı yıkım devam ederken mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Olay üzerine belediye personeli, yıkım çalışmasını bırakıp, binadan ayrıldı. Otelin yıkım kararı ise yıllar önce verildi. 1982'de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sit alanı olan bölgedeki otelin yıkılması kararı verilmişti. Ancak otel sahibi Oral Aral'ın itirazının ardından Danıştay 1986 yılında verdiği karar ile yıkımı gerçekleştiremedi.

DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR

2017 yılında ise Antalya Valiliği, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ve Manavgat Belediyesi, Side bölgesi düzenlemek için 'Antik Side Kentsel Tasarım Projesi'ne başladı. Bu durumda binanın yıkımı yeniden gündem oldu. İşletme sahibi İhsan Aral, projenin iptali ve yürütmenin durdurulması amacıyla Antalya 5'inci İdare Mahkemesi'ne başvuruda bulundu. Mahkeme, 8 Nisan tarhinde İhsan Aral'ın yürütmenin durdurulması isteğini kabul etmedi. Ardından İhsan Aral da bir üst mahkeme olan Konya Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz etti. Mahkeme kararı beklenmeden yıkımın gerçekleştiğini söyleyen İhsan Aral, "Bugün başta Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen olmak üzere bütün sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Hem ceza davası hem de tazminat davası açacağız" diye konuştu.

Manavgat'ta tartışmalı otel yıkımı!


Geri Dön