25 / 04 / 2024

Manisa Akhisar Belediyesi kapatılan dükkanlardan kira almayacak!

Manisa Akhisar Belediyesi kapatılan dükkanlardan kira almayacak!

Türkiye’de koronavirüsü tehlikesi nedeniyle genelgeyle iş yeri kapatılan esnaf, kira ve birçok giderini ödemede güçlük çekmeye başladı. Manisa’da Akhisar Belediyesi kapatılan belediyeye ait dükkanlardan Nisan ayı kirasını almayacağını belirtti...



Türkiye son günler dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile mücadele ediyor. Konavirüs tehlikesinin görülmesini ardından hükümet tarafından alınan tedbirler kapsamında halkın yoğun olduğu birçok iş yeri geçici süreyle kapatıldı.

Sözcü'den İlker Kılıçaslan'ın haberine göre; iş yeri kapatılan esnaf bir taraftan koronavirüsü korkusu yaşarken, şimdi de dükkanlarının kapalı olduğu müddetçe vergi, kira, su ve elektrik gibi giderlerini nasıl ödeyeceklerinin endişesine kapılmaya başladı.

AKHİSAR BELEDİYESİ NİSAN AYI KİRASI ALMAYACAK

İşyerleri geçici müddet kapalı olan esnafı rahatlatan örnek davranış Manisa Akhisar Belediyesi'nden geldi. Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, koronavirüsü nedeniyle vatandaşların belediyeye olan kira borçlarını ertelediğini belirtti.

Akhisar Belediyesi encümen toplantısının ardından sosyal medya hesapları üzerinden duyuru yapan Başkan Besim Dutlulu, İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi ile iş yerleri kapatılan, Akhisar Belediyesi kiracılarından Nisan ayı kiralarını almayacaklarını açıkladı. Bunun yanı sıra İçişleri Bakanlığı genelgesi ile işyerleri kapatılmayan fakat işleri iyi olmayan diğer kiracılarının da Nisan ayı ödemelerini ertelediğini belirtti.

“ESNAFIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ!”

Dutlulu'nun yaptığı açıklamada, “Bu zor dönemde esnafımızın ekonomik olarak ayakta kalabilmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ülkemizde yaşanan corona virüsü salgını sebebiyle İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi ile işyerleri kapatılan, belediyemizin kiracılarından Nisan ayı kiralarını almıyoruz. Bunun yanı sıra sektörel sıkıntılar sebebiyle ödeme güçlüğü çeken diğer kiracılarımızın da Nisan ayı ödemelerini erteliyoruz. Umarım aldığımız bu karar bir sürede de olsa esnafımızı rahatlatır'' ifadeleri yer aldı.

Manisa Akhisar'da hasar tespit çalışmaları başladı!


Geri Dön