19 / 04 / 2024

Manisa Gördes atıksu arıtma tesisine kavuşuyor!

Manisa Gördes atıksu arıtma tesisine kavuşuyor!

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Gördes’te hayata geçireceği atıksu arıtma tesisine bağlanacak olan kanalizasyon ve yağmur suyu hattı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.




Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Gördes’te hayata geçireceği atıksu arıtma tesisine bağlanacak olan kanalizasyon ve yağmur suyu hattı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Gördes’in atıksularını arıtacak çevre dostu tesisin yapımına başlanacak.

MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Gördes’te inşa edilecek olan atıksu arıtma tesisi ile ilgili alt yapı çalışmaları hızla ilerliyor. MASKİ ekipleri ilçe merkezinde, atıksu arıtma tesisine bağlanmak üzere kanalizasyon ve yağmur suyu hattı döşeme işlemi gerçekleştiriyor. Deşarj noktalarının toplanması amacıyla gerçekleştirilen 8 bin metrelik kanalizasyon hattı ve 3 bin metrelik terfi hattının 5 bin metrelik kısmı tamamlanarak sona yaklaşıldı. Proje dahilinde bulunan 5 bin metrelik yağmur suyu hattı çalışmaları da ekipler tarafından hızla sürdürülüyor. Alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından, atıksu arıtma tesisinin inşaatına başlanacak. 8 milyon TL’lik yatırım bedeli ile 12 bin 500 kişilik nüfusa hitap edecek olan tesiste günde bin 500 metre küp atık su arıtılarak ilçenin evsel atıksuları çevreyi tehdit eden unsur olmaktan çıkacak.



Manisa Büyükşehir Belediyesi





Haber Yeni Turgutlu Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;




Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Gördes'te hayata geçireceği atıksu arıtma tesisine bağlanacak olan kanalizasyon ve yağmur suyu hattı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Gördes'in atıksularını arıtacak çevre dostu tesisin yapımına başlanacak. 

MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Gördes'te inşa edilecek olan atıksu arıtma tesisi ile ilgili alt yapı çalışmaları hızla ilerliyor. MASKİ ekipleri ilçe merkezinde, atıksu arıtma tesisine bağlanmak üzere kanalizasyon ve yağmur suyu hattı döşeme işlemi gerçekleştiriyor. Deşarj noktalarının toplanması amacıyla gerçekleştirilen 8 bin metrelik kanalizasyon hattı ve 3 bin metrelik terfi hattının 5 bin metrelik kısmı tamamlanarak sona yaklaşıldı. Proje dahilinde bulunan 5 bin metrelik yağmur suyu hattı çalışmaları da ekipler tarafından hızla sürdürülüyor. Alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından, atıksu arıtma tesisinin inşaatına başlanacak. 8 milyon TLlik yatırım bedeli ile 12 bin 500 kişilik nüfusa hitap edecek olan tesiste günde bin 500 metre küp atık su arıtılarak ilçenin evsel atıksuları çevreyi tehdit eden unsur olmaktan çıkacak. 




Yeni Turgutlu




Bu haber Salihli Sektör Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;



M ASKİ Genel Müdürlüğü, il genelindeki içme suyu kalitesini artırma çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. MASKİ, Saruhanlı'ya bağlı Dilek mahallesine daha sağlıklı içme suyu temin edebilmek amacıyla mahalleye arıtma tesisi yapacak. 78 metrekarelik alan üzerine inşa edilecek olan tesis, içme suyunu arıtarak vatandaşa ulaşan suyun kalitesini yükseltecek. Son teknoloji olan nanoteknoloji ile saatte 36 ton su arıtımı yapılabilecek. MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, Saruhanlı'nın Dilek mahallesinde inşa edilecek tesisle ilgili bilgiler verdi. Nohutçu, "MASKİ Genel Müdürlüğü olarak en çok önem verdiğimiz konuların başında içme suyu geliyor. Çünkü söz konusu olan şey doğrudan vatandaşlarımıza ulaşan suyun kalitesi. Biz yaptığımız her şebeke ve depo yenileme çalışmasıyla, hayata geçirdiğimiz her içme suyu arıtma tesisi projemizle bu kaliteyi olabildiğince artırmayı amaçlıyoruz. Dilek mahallemizde yapacağımız tesis sayesinde de son teknoloji yardımıyla içme suyunu arıtacağız. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından inşaat çalışmalarımız başlayacak. Manisa'mızın dört bir köşesine sağlıklı ve temiz su verebilmek için yürüttüğümüz çalışmalarımıza ara vermeksizin devam edeceğiz" 



Salihli Sektör




Bu haber Manisa'da Gündem Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;




Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Gördes'te hayata geçireceği atıksu arıtma tesisine bağlanacak olan kanalizasyon ve yağmur suyu hattı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Gördes'in atıksularını arıtacak çevre dostu tesisin yapımına başlanacak. 

MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Gördes'te inşa edilecek olan atıksu arıtma tesisi ile ilgili alt yapı çalışmaları hızla ilerliyor. MASKİ ekipleri ilçe merkezinde, atıksu arıtma tesisine bağlanmak üzere kanalizasyon ve yağmur suyu hattı döşeme işlemi gerçekleştiriyor. 

Deşarj noktalarının toplanması amacıyla gerçekleştirilen 8 bin metrelik kanalizasyon hattı ve 3 bin metrelik terfi hattının 5 bin metrelik kısmı tamamlanarak sona yaklaşıldı. Proje dahilinde bulunan 5 bin metrelik yağmur suyu hattı çalışmaları da ekipler tarafından hızla sürdürülüyor. Alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından, atıksu arıtma tesisinin inşaatına başlanacak. 

8 milyon TL'lik yatırım bedeli ile 12 bin 500 kişilik nüfusa hitap edecek olan tesiste günde bin 500 metre küp atık su arıtılarak ilçenin evsel atıksuları çevreyi tehdit eden unsur olmaktan çıkacak.




Manisa'da Gündem


Geri Dön