25 / 04 / 2024

Manisa Hafsa Sultan Mahallesi yenileniyor!

Manisa Hafsa Sultan Mahallesi yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Hafsa Sultan Mahallesi'nde iki adada yapmayı planladığı kentsel yenileme projesinin ayrıntılarını vatandaşlara anlatmak için toplantı yaptı.



Manisa Büyükşehir Belediyesi, Hafsa Sultan Mahallesi'nde iki adada yapmayı planladığı kentsel yenileme projesinin ayrıntılarını vatandaşlara anlatmak için toplantı yaptı Manisa'da Hafsa Sultan Mahallesi'nin kaderini değiştirecek olan Kentsel Yenileme Projesi'nin ayrıntıları vatandaşlara anlatıldı. iki adada yapılması planlanan proje, hak sahipleriyle teker teker görüşülerek son haliyle görücüye çıktı. 

Manisa Büyükşehir Belediyesi Lale Salonu'nda hak sahiplerine projeyi Şehir Plancısı Ahmet Turgut anlattı. Proje hakkında sunum yapan Turgut, vatandaşın önerileri dikkate alınarak, yeni bir Hafsa Sultan yaratacak olan projeyi ortaya çıkardıklarını dile getirdi.


HER AYRINTI DÜŞÜNÜLDÜ

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, vatandaşın isteği doğrultusunda bir proje hazırlandığını belirterek, konutların yanı sıra ticaret alanı, okul, cami, otopark alanlarının hesaplandığını ve her şeyin vatandaşın isteği doğrultusunda netleşeceğini ifade etti. 


Proje hakkında ayrıntılı bilgiler aktaran Turgut, "Bu bir kentsel yenileme projesidir. Ancak bu projede yerinden etme, ekonomik olarak mağdur etme yok. Bu tür projelerin her bir parsel sahibinin rızasının alınması fikrine sahibiz. Eğer bir rant oluşacak bu rant bu güne kadar hizmet alamamış sizlerin hakkıdır. Bazı nedenlerle projelerimiz kesintiye uğradı. Sizin iyiliğinize olduğuna inandığımız için yeniden gündeme getirdik. Söz konusu bu proje alanında siz 15 gün boyunca çalışmalarımıza geldiniz, teknik bilgileri verdik. Burada herkes parsel sahibidir. Sizin karar vereceğiniz bir süreci yürüteceğiz" dedi. Seçilen alan hakkında bilgi veren Turgut, "Projede, bulvarlar caddeler oluşturduk. "dedi. 



Habertürk Egeli 


Geri Dön