19 / 04 / 2024

Manisa Hafsa Sultan kentsel dönüşümünde ilk adım atıldı!

Manisa Hafsa Sultan kentsel dönüşümünde ilk adım atıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Hafsa Sultan Mahallesi'nde yapmayı planladığı kentsel yenileme projesiyle ilgili ilk adımlar atıldı. İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun revizyon imar planı raporu kabul edildi.



Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Hafsa Sultan Mahallesi'nde yapmayı planladığı kentsel yenileme projesiyle ilgili ilk adımlar atıldı. Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Eylül ayı Meclis Toplantısında gündeme gelen ve hak sahiplerinin yüzde 55'inin kabul ettiği proje için İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun revizyon 1/5000 ölçekli nazım imar planı raporu oy birliği ile kabul edildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Hafsa Sultan Mahallesi'nde yapmayı planladığı ve Hafsa Sultan Mahallesi'nin çehresini değiştirecek olan kentsel yenileme projesiyle ilgili ilk adımlar atıldı.


Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen toplantılarla vatandaşlara anlatılan kentsel yenileme projesi için hak sahipleri ile de teker teker görüşülerek fikirleri alınmıştı. Hak sahipleri ile yapılan görüşmelerin ardından yüzde 55'inin kabul ettiği proje için mecliste görüşme yapıldı. Büyükşehir Belediyesi'nin Eylül Ayı Meclis toplantısında görüşülen İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun revizyon 1/5000 ölçekli nazım imar planı raporu oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddesinin kabul edilmesinin ardından Hafsa Sultan Mahallesi'nde 2 adada yapılması planlanan kentsel yenileme projesi için ilk adımlar atılmış oldu. Öte yandan 5393 sayılı Belediyeler Kanununun 73. Maddesine istinaden aynı alanda kentsel dönüşüm ve gelişim alanı da mecliste ara komisyona havale edildi. Konunun ara komisyona havale edilmesinin ardından gözler Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Pazartesi günü yapılacak olan 2. Oturumuna çevrildi.


Yeni Asır


Geri Dön