18 / 04 / 2024

Manisa Halitpaşa'nın altyapı sorunu çözülüyor!

Manisa Halitpaşa'nın altyapı sorunu çözülüyor!

Manisa’nın altyapı sorunlarını bir bir çözen MASKİ Genel Müdürlüğü, Saruhanlı ilçesine bağlı Halitpaşa Mahallesi’nin de sağlıklı işleyen bir kanalizasyona kavuşması için etüt ve projelendirme çalışmalarına başladı.




İl genelinde yaptığı yatırımlarla Manisa’nın kanayan yarası haline gelmiş altyapı sorunlarını bir bir çözen MASKİ Genel Müdürlüğü, Saruhanlı ilçesine bağlı Halitpaşa Mahallesi’nin de sağlıklı işleyen bir kanalizasyona kavuşması için etüt ve projelendirme çalışmalarına başladı. MASKİ Projeler Dairesi Başkanlığı’nca, proje aşamasının tamamlanmasıyla birlikte inşaat aşamasına başlanacağı ifade edildi.

MASKİ Genel Müdürlüğü, altyapı sorunlarının çözümü için projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Saruhanlı ilçesine bağlı Halitpaşa Mahallesi’nin de standartlara uygun olarak hizmet veren bir kanalizasyon şebeke sisteminin oluşturulması için etüt ve projelendirme çalışmalarına başladı. MASKİ Projeler Dairesi Başkanlığı’nca, kanalizasyon sisteminin komple fenni anlamda işlememesi ve bir kısım yerleşimlerinin yağmur suyu ile birlikte çalışan mevcut kanalizasyon sisteminin 9 ayrı noktadan tahliye kanalına kontrolsüz deşarj edilmesi nedeniyle, kanalizasyon sorununun çözümüne yönelik projelendirme çalışmalarının startının verildiği belirtildi. İller Bankası kredilendirmesi nedeniyle projenin MASKİ Genel Müdürlüğü ve İller Bankası yetkilileri tarafından yerinde incelendiği belirtilirken, proje aşamasının tamamlanmasıyla inşaat aşamasına başlanacağı belirtildi. MASKİ Genel Müdürlüğü’nce, inşaat imalatlarının tamamlanmasıyla birlikte, nüfus yoğunluğu fazla olan Halitpaşa Mahallesi’nin sistemli ve sağlıklı işleyen bir kanalizasyona sahip olacağı ve böylelikle yıllardır kanalizasyon sorunu yaşayan mahallenin altyapı sorununun ortadan kaldırılacağı aktarıldı.



Manisa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön