26 / 04 / 2024

Manisa İlyaslar İlkokulu ve Ortaokulu yıkılıyor!

Manisa İlyaslar İlkokulu ve Ortaokulu yıkılıyor!

Manisa İlyaslar Mahallesi’ndeki İlyaslar İlkokul ve Ortaokulu depremden dolayı zarar gördü. Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri aracılığıyla yapılan inceleme sonucu okulun bir bloğuna ağır hasarlı raporu verildi. Okulda yıkım çalışmalarının en kısa zamanda başlanacağı bildirildi.



Manisa’da gerçekleşen 5,4 büyüklüğündeki depremde, ilçeye 13 kilometre uzaklıktaki kırsal İlyaslar Mahallesi'nde bulunan tek katlı 4 bloktan oluşan İlyaslar İlkokul ve Ortaokulu'nda hasar meydana geldi.

Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre; okulun ana sınıfı ve fen laboratuvarının yer aldığı C bloğunda çatlarlar oluşurken, temelinde de kayma meydana geldi. Diğer 3 blokta da irili ufaklı, sıva çatlakları oluştu. 9 derslik ve toplam 90 öğrenci yer alan okulda, depremden sonra Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından yapılan incelemede, C bloğa ağır hasarlı raporu verildi. Deprem sebebiyle sömestir tatilinin 10 Şubat'a kadar uzatılmasıyla bugün ders başı yapılmayan okulda tadilat çalışmalarına en kısa zamanda başlanacağı bildirildi. Boşaltılacak ağır hasarlı bloğun ise yıkılıp, yerine yeni binanın yapılması bekleniyor.

Manisa Valiliğinden deprem açıklaması!

Murat Kurum'dan deprem uyarısı: Hasarlı binaları kullanmayalım!


Geri Dön