19 / 04 / 2024

Manisa Kula'daki 6 ev restore edilecek!

Manisa Kula'daki 6 ev restore edilecek!

Kentteki restorasyon çalışmalarına devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Kula'daki 6 tarihi evi restore edecek.




Kula'daki tarihi evleri turizme kazandırmak için kolları sıvayan Manisa Büyükşehir Belediyesi 6 evi restore edecek. Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil de ilçe ziyaretinde Kula tarihi ve kültürüne ışık tutacak bu evleri ziyaret etti ve restorasyon aşamaları hakkında açıklamalar yaptı.


Kentteki Ehsanlar Evi, Ali Dedeler Evi, Dr. Aris Evi, Kaçıklar Evi, Beyler Evi ve Eski Hastane; Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleriyle turizme kazandırılıyor. Beyler Evi ve Eski Hastane’de restorasyon çalışmaları tamamlandı. Diğer evlerde ise çalışmalar son sürat devam yürütülüyor. 


Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil de ilçe ziyaretinde, tarihi evleri ziyaret etti.  Kula’daki tarihi yapıların geleceğe taşınması adına bu çalışmaların yapıldığını belirten Açıkdil, Kula’nın gezi rotasında ziyaret edilmesi gereken önemli noktalardan biri olduğunu söyledi. Kula’daki bu mirasın geleceğe taşınması için aslına uygun olarak yapılan restorasyonun değer taşıdığını belirten Açıkdil, 2018 yılı içerisinde tüm bu evleri kullanıma açmayı hedeflediklerini belirtti.



Manisa Büyükşehir Belediyesi





Geri Dön