18 / 04 / 2024

Manisa Kula’daki ortaokul için yıkım kararı!

Manisa Kula’daki ortaokul için yıkım kararı!

Manisa’da kamu ve eğitim binalarında deprem soruşturma raporu hazırlandı. Bu kapsamda Kula'daki 4 Eylül Ahmet ve Sabahat Özmen Ortaokulu için yıkım kararı alındı.



Manisa Kula'daki 4 Eylül Ahmet ve Sabahat Özmen Ortaokulu’na, ilçedeki kamu ve eğitim binalarında deprem soruşturma raporu için yapılan çalışmalar sonucu yıkım kararı verildi.

Habertürk’te yer alan habere göre; Kula Kaymakamı Kemal Duru, eğitim binalarının son durumu hakkında açıklamalar yaptı. Riskli deprem hattında yer alan Manisa'da son zamanlarda meydana gelen depremlerin ardından çalışmalara başladıklarını vurgulayan Kaymakam Duru, ilçedeki kamu ve eğitim binalarında deprem soruşturma raporu için çalışmalar yaptıklarını anlattı. Bu çalışmalarda deprem riski bulunan 4 Eylül Ahmet ve Sabahat Özmen Ortaokulu'nun yıkımına karar verildiğini söyleyen Kaymakam Duru, okul ve öğrenci güvenliği açısından ikili eğitime geçileceğini aktardı. İkili eğitime geçmenin dışında öğrenciler için daha faydalı olabilecek çözüm yolları da aradıklarını belirten Kaymakam Duru, bazı okullarda birleştirme için plan yaptıklarını fakat öğrencilerin sayısı itibarıyla okullarda birleştirmenin mümkün olmadığını da ifade etti.

İkili eğitim yapılacak

Kaymakam Duru, yıkım kararı verilen 4 Eylül Ahmet ve Sabahat Ortaokulu'nda yer alan toplam 670 öğrencinin başka okulla birleştirilme imkanı olmaması sebebiyle ikili eğitime geçtiklerini söyledi. Kaymakam Duru, öğrencilerin, aynı bahçe içinde yer alan 4 Eylül Ahmet ve Sabahat Özmen İlkokulu öğrencileri ile beraber 17 Şubat Pazartesi günü ikili eğitime başlayacaklarını aktardı. İlkokul binasında sabahçı olarak ortaokul öğrencilerinin eğitim göreceğini belirten Kaymakam Duru, ilkokul öğrencilerinin de öğlenci olarak eğitime devam edeceklerini söyledi.

Manisa’daki depreme dayanıksız 29 okul yıkılıyor!


Geri Dön