20 / 04 / 2024

Anemon Ordu Oteli için yıkım kararı!

Anemon Ordu Oteli için yıkım kararı!

Anemon Otelcilik'in Ordu'daki oteli Anemon Ordu için yıkım kararı çıktı. Ordu İdare Mahkemesi, 2011 yılının Kasım ayında açılan Anemon Ordu otelinin yıkılarak aslına döndürülmesi yönünde karar verdi.



Özel İdareye ait arsa üzerine inşa edilen ve 2011 Kasım ayında hizmete açılan Anemon Ordu için mahkeme, 3 katlık yapılaşma izni olmasına rağmen Belediye Meclisi'nden çıkan kararla üzerine 4. kat çıkılan tesisin eski haline döndürülmesine hükmetti. 


Tesisin sahil şeridinde Kıyı Kanunun 8. maddesine aykırı bir yapılaşmaya neden olduğu ve hukuka uygunluk taşımadığı sonucuna vararak yürütmenin durdurulması ve planının eski haline dönüştürülmesi kararını veren Ordu İdare Mahkemesi'nin bu kararının otelin bir katının ve yüzde 35'lik kısmının kanuna aykırı olduğu anlamını içerdiği, aslına dönüştürülmesi içinse otelin yıkılması gerektiği belirtiliyor. 


Tepkilere ve Mimarlar Odası'nın dava açmasına rağmen yapımına izin verilen otelin açılışını dönemin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, dönemin Ordu Valisi Orhan Düzgün, CHP'li Belediye Başkanı Seyit Torun ve sanatçı Kadir İnanır yapmıştı.


Ordu Vizyon Gazetesi


Geri Dön