26 / 04 / 2024

Manisa Sarıgöl'deki 97 hasarlı bina yıkılıyor!

Manisa Sarıgöl'deki 97 hasarlı bina yıkılıyor!

Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nden geçen hareketli fay hattı nedeniyle hasar gören toplam 97 ev ve işyerinin yıkımına başlandı. Yıkım çalışmaları 60 iş gününde tamamlanacağı belirtildi.



Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nden geçen 3.5 kilometrelik hareketli fay hattı nedeniyle hasar gören toplam 97 ev ve işyerinin yıkımına başlandı. Sarıgöl'de 28 Mart 1969 yılında meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası ilçede 3.5 kilometrelik fay hattı oluştu.



O günden bu yana sürekli hareketlilik gösteren fay hattı toplam 97 ev ve işyerinde büyük hasara neden oldu. Sarıgöl Kaymakamlığı ve Sarıgöl Belediyesi'nin yaptığı yazışmalar üzerine Manisa İl İmar Müdürlüğü ile İmar ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nden çeşitli tarihlerde iki kez ilçeye gelen ekipler, Konak Mahallesi ve Ayan Mahalleleri'ndeki fay hattı nedeniyle zarar gören 97 ev ve işyerinde inceleme yaptı. Ardından, bu mahallerin bulunduğu alan afet bölgesi ilan edildi, mağdur olanlar için Sarıgöl-Buldan Karayolu üzerindeki  TOKİ  tarafından yatırılan 82 konut, 3 yıl önce hak sahiplerine dağıtıldı. Fay hattı nedeniyle hasar gören 97 ev ve işyerinin yıkımına ise dün öğleden sonra başlandı.



Hasar gören binaların yıkımı için uzun süredir çalışmaların sürdüğüne dikkati çeken MHP'li Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, "Fay hattının zarar verdiği 97 ev ve işyerinin hak sahibi 100 kişiye bugüne kadar yıkım konusunda gerekli tebligatları yaptık, Evler boşaltıldı. Uzman bir ekip tarafından evlerin yıkımına başlandı. Belediye olarak amacımız halkımızın can güvenliğidir. Çalışmalar sırasında belediye ekiplerimiz de iş güvenliğini almaktadır. Yıkım çalışmaları 60 iş gününde tamamlanacak. Manisa Büyükşehir Belediyesi de afet bölgesi kapsamındaki yıkım yapılan alanda gerekli planlamayı yaptı. 2017 yılında bu alanlar yeşil alan olarak halkımızın hizmetine girecek" dedi.


"KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK" 


Yıkım çalışmalarını Belediye Başkanı Necati Selçuk ile yerinde inceleyen Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, "Manisa Valiliği koordinasyonunda, Sarıgöl Belediyesi'nin de desteği ile yıkımlara başlandı. Burada emeği geçen kurumlara teşekkür ederim. Ev sahiplerine TOKİ konut yaparak vatandaşlarımız yerleştirdi. Hasar gören işyerleri için de gerekli fon hazır. Hak sahiplerine kurulacak bir komisyonla hakları verilecek. Kimse mağdur olmayacak" dedi.




Yeni Asır


Geri Dön