24 / 04 / 2024

Manisa Sarıgöl'deki gölet ve baraj inşaatı meclis gündeminde!

Manisa Sarıgöl'deki gölet ve baraj inşaatı meclis gündeminde!

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa'nın Sarıgöl ilçesinin Dadağlı ve Alemşahlı mahallelerinde yapılması planlanan tarımsal sulama amaçlı gölet ve baraj çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı..



Manisa Sarıgöl deki gölet ve baraj inşaatı meclis gündeminde!


CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa'nın Sarıgöl ilçesinin Dadağlı ve Alemşahlı mahallelerinde yapılması planlanan tarımsal sulama amaçlı gölet ve baraj çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Biçer sorularının Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Biçer önergesinde "Manisa ili Sarıgöl ilçemizin Dadağlı ve Alemşahlı mahallelerine yapılması planlanan tarımsal sulama amaçlı gölet ve baraj yapımındaki çalışmalarda aksaklılar olduğu bilgisi tarafımıza ulaşmıştır.


Dadağlı mahallesindeki gölet yapımının iptal edildiğine Alemşahlı mahallesindeki barajın ise kasıtlı olarak yavaşlatıldığına dair vatandaşlarımızdan gelen şikâyetlere dayanarak aşağıdaki sorularımın cevaplanması gereği doğmuştur." diyerek 9 soru sordu.


Biçer'in soruları


1)  İzmir  DSİ Bölge Müdürü ve AKPTi Milletvekillerinden oluşan bir heyetin 22.08.2014 tarihinde Sarıgöl İlçesi ziyaretinde Dadağlı mahallesinin kuzey kısmında kalan bölgeye gölet ve Alemşahlı Mahallesinin güney batısındaki bir bölgeye baraj yapımı için vatandaşlarımıza söz vermelerine rağmen baraj ve gölet yapımında yol kat edilmemiş olmasımn gerekçeleri nelerdir?


2) Sarıgöl ilçemizdeki vatandaşlarımıza söz verilmesine fakat sözlerin yerine getirilmemesine nasıl bir açıklama yapılacaktır?


3) Çiftçilerimizin sorunlarının çözüleceğine dair verilen sözlerin gerçekleştirilmemesi siyasi ahlak etiği ile uyuşmakta mıdır?


4) Baraj ve gölet yapımı için vatandaşlarımıza söz verilen tarih olan 22.08.2014 tarihinden önergenin verildiği tarihe kadar Dadağlı mahallesine yapılması planlandığı söylenilen gölet ve Alemşahlı mahallesine yapılması planlandığı söylenilen baraj için herhangi bir çalışma yapılmış mıdır? Yapılmış ise barajın ve göletin durumu ayrı ayrı belirtilmek üzere ne aşamadadır?


5) Herhangi bir çalışma başlatılmamış ise Manisa İli Sarıgöl ilçemizdeki Dadağlı mahallesinin kuzey kısmında kalan bir bölgeye gölet ve Alemşahlı Mahallesinin güney batısındaki bir bölgeye baraj yapılacak mıdır? Yapılacaksa ne zaman yapılacaktır? Gölet ve baraj yapımı ne zaman tamamlanacaktır?


6) 2014 yılında söz verildiği iddia edilen barajın ve göletin şimdiye kadar tamamlanmamış olmasının gerekçesi nedir?


7) Dadağlı mahallesine yapılacak olduğu söylenen göletin ve Alemşahlı mahallesine yapılacak olduğu söylenen barajın tamamlanmamış olmasının gerekçesi bölgede Cumhuriyet Halk Partili seçmenlerin sayısının fazla olması mıdır?


8) Baraj ve gölet yapımının tamamlanmamasını araştıran ve sorgulayan vatandaşlarımıza “taşın altına elinizi sokun!” dendiği ve AKP’ye dolaylı şekilde oy istendiği iddialarının doğruluğu araştırılmış mıdır? Araştırılmamışsa neden araştırılmamıştır? Vatandaşlarımızın mağdur olduğu konularda çözüm sağlamak Anayasa’da yer alan “Sosyal Devlet” ilkesinin gerekliliği değil midir?


9) Anayasa’yı doğrudan ihlal eden yetkililer ilgili herhangi bir işlem yapılacak mıdır? Yapılacaksa ne zaman yapılacaktır? Şimdiye kadar yapılmamış olmasının gerekçesi nedir?






Geri Dön