26 / 04 / 2024

Manisa Soma'da bölgesel çalışma ofisi törenle açıldı!

Manisa Soma'da bölgesel çalışma ofisi törenle açıldı!

Bölgesel Isıtma Sistemleri ile ilgili de bazı açılışların yapılacağını sözlerine ekleyen Başkan Ergün, "Soma Belediyesi, 2014 yılında büyükşehir olmamıza rağmen bölge ısıtma sistemlerini Şubat 2015'te bize tam olarak devretti.



Bu tarihe kadar siyasi polemiklerle geçti. Onlar siyaset düşünerek bu hamleyi bir koz olarak kullanma derdindeyken, biz vatandaşlarımızın kış mevsiminde Bölge Isıtma Sistemleri ile ısınması için çırpındık. Geldiğimiz noktada çalışmalarımızda sona yaklaştık. Biz, devir işleminin ardından 25 milyonluk bir yatırım gerçekleştirdik ve bugün itibariyle 48 kilometre hattın 46 kilometresini tamamladık. Projenin bitiminde Soma'ya yaklaşık 50 milyonluk bir yatırım yapmış olacağız. Soma Belediyesi 2 bin 311 abone hedefiyle yola çıkmış ama 264 haneyi ısıtabilmiş" dedi. 


BEDELLERİ MECLİS BELİRLEDİ

 Bölgesel ısıtma sistemini bir an önce hayata geçirerek ilçenin kirli havasından vatandaşları kurtarmanın çabasında olduklarını vurgulayan Başkan Ergün, "Tabi burada yüzde 80 zam gibi dedikodular çıkararak, birtakım çarpıtma söylemler attılar ortaya. Bunlar tamamıyla gerçek dışı arkadaşlar! Abone bağlantı bedelleri Büyükşehir Belediye Meclisi'm izce alınan kararla belirlendi. Geçen yıl 1800 TL olarak belirlenen ama sembolik olarak 200 TL alınan bu rakam 2100 TL + KDV olarak Büyükşehir Belediye Meclisinde belirlendi. Bu bedeller de doğalgaz bağlantı ve abonelik ücretlerine oranla çok çok altta bir rakamdır. Bugün evinize doğalgaz bağlatmak isteseniz bunun bedeli 7-8 bin liradır. Soma'ya doğalgaz getireceğiz diyenler var. Gelin Manisa'da doğalgaz fiyatları ne kadar görün. Ayrıca bölgesel ısıtma boru döşemeleri nedeniyle bozulan cadde ve sokaklarımızı modern bir şekilde yeniliyoruz. Yaklaşık yüzde 70 civarında bu çalışmalar tamamlanmış ve durmaksızın devam ediyor" dedi. 


ARITMAYA 2 MİLYON 340 BİN TL MASKİ 

Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütülen çalışmalar hakkında da bilgiler veren Başkan Ergün, şunları söyledi: "Soma Belediyesi'nden MASKİ Genel Müdürlüğü'ne tam 24 milyon 27 bin TL borç devroldu. Bundan bahsetmezler tabi. Bu borcu yapılandırdık ve 19 milyon 624 bin TL'ye düşürdük. Bu borç miktarının ödemesi planlı bir şekilde devam ediyor. Tabi siyasi malzeme konusu yapılan Atık Su Arıtma Tesisi var. 


Bakanlık ve AB projesiyle hibe bir proje olduğunu, buna rağmen bizim yapamadığımız iftiraları atıyorlar. Allah razı olsun Soma Belediyesi başlatmış. Kim hizmet yapıyorsa emeği geçenlerden, vesile olanlardan Allah razı olsun. Hizmetin siyaseti olmaz. Değerli arkadaşlar, bu tesisin toplam yatırım bedeli 8 milyon 83 bin Euro'dur. Yani Türk Lirası ile 26 milyon lira. Bunun 6 milyon 870 bin Euro'su yani 22 milyon lirası AB hibesi. 484 bin 987 Euro, yani 1 milyon 560 bin lirası Bakanlık hibesi. Hiçbir katkısının olmadığını iddia ettikleri MASKİ tarafından ödenecek miktar ne kadar biliyor musunuz? 727 bin 481 Euro. Yani 2 milyon 340 bin Türk Lirası. Biz bunu ödediğimiz için huzursuz falan değiliz. Gediz Nehri'ni kirlilikten kurtaracak, halkımıza sağlıklı bir çevre oluşturacak bu tesisleri bir bir hayata geçiriyoruz zaten. Yapım sözleşmesini kendi ellerimle imzaladığım tesisin zemin iyileştirme çalışmaları tamamlandı. Havalandırma havuzlarının temel betonarme inşaatları da devam ediyor." Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Soma'da hizmete kazandırdığı Otobüs Terminali, MABEM, Gıda Bankası, Yavuz Selim Bulvarı Cadde Düzenlemesi, Bölgesel Isıtma Sistemi Pompa İstasyonu ve Deposu, Soma Asfalt Sezonu, Bölgesel Isıtma Sistemi Calısması Ta/ / marnlanan Cadde ve Sokaklar ile Bölgesel Isıtma Sistemi Çalışma Ofisi'nin açılışları törenle gerçekleştirdi.


Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Soma'da hizmete kazandırdığı Otobüs Terminali, MABEM, Gıda Bankası, Yavuz Selim Bulvarı Cadde Düzenlemesi, Bölgesel Isıtma Sistemi Pompa İstasyonu ve Deposu, Soma Asfalt Sezonu, Bölgesel Isıtma Sistemi Çalışması Tamamlanan Cadde ve Sokaklar ile Bölgesel Isıtma Sistemi Çalışma Ofisi'nin açılışları törenle gerçekleştirildi. Toplu açılış törenine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Soma Belediye Başkan Vekili İbrahim Demiraslan, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Genel Sekreter Yardımcıları Fuat Uzun, Aytaç Yalçınkaya, Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları Şehnaz Başaran, Erdal Nohutçu, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, daire başkanları, başkan danışmanları, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Ülkü Ocakları İl Başkanı Murat Yörük, Kadın Kolları Başkanı Nevin Kaleli, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç, ilçe koordinasyon şube müdürleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 


ŞEHİTLERİMİZ RAHMETLE ANILDI 

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesi Soma Koordinasyon Merkezi önünde çiçeklerle ve sevgi gösterileriyle karşılandı. Daha sonra açılış töreninin yapılacağı Soma Otobüs Terminali'ne geçildi. 

Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Mehteri konseriyle renklenen toplu açılış töreninde, Başkan Ergün tören alanına vatandaşların alkışları eşliğinde geldi. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törende konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Güneydoğu'da bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda şehit düşen polis ve askerlerimizi andı. 


HİZMET AŞKI VAR 

Henüz 2 yıllık bir büyükşehir belediyesi olmalarına rağmen 17 ilçenin tamamına, ayrım yapmadan en güzel hizmetleri götürmenin çabası içinde olduklarını belirten Başkan Ergün, "Elbette eksiklerimiz oldu. Elbette yetişemediğimiz zamanlar oldu. 

Ama hiçbir zaman ne ağlama siyaseti, ne de suçlama siyaseti içinde olduk. 

Bizde hizmet aşkı, Manisa sevdası var. Bugün açılışını yapacağımız hizmetlerle ilgili sizlere biraz bilgi vermek istiyorum. 

Soma Belediyesi'nin  TOKİ  kanalıyla başlattığı, 'yapılıyor', 'yapılacak', 'bitiyor', 'bitecek' gibi söylemlerle bir yere kadar getirdiği, Manisa'mızın büyükşehir olmasıyla birlikte bize devrolan bu hizmetin yarım kalmaması için hızla çalışma başlattık" dedi. 

Soma'da Yavuz Selim Bulvarı Caddesi'ni de yepyeni yüzüyle hizmete açtıklarını belirten Başkan Ergün, "Caddeyi 4 şeritli, orta refüjü olan bir yol haline getirdik. 

Yaya ve taşıt trafiğine uygun, yeşil alan ve peyzaj çalışmalarıyla kullanışlı bir yol oldu. Mevcut plan nedeniyle yolda trafik yoğunluğu yaşanıyordu. Yolu, imar planına uygun hale getirerek, genişlettik. Böylece trafik daha hızlı akacak ve Somali hemşerilerimin en önemli şikayetlerinden biri olan trafik sorunu da böylece ortadan kalkmış olacak. Bordür düzenlemeleri, tretuvar çalışması ve aydınlatmalarıyla, Soma'mıza güzel bir cadde kazandırdık" diye konuştu. 


Konuşmanın ardından Soma'ya kazandırılan hizmetlerin açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesimi öncesi Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Necmi Eroğlu, Başkan Ergün'e mahallelerine yaptıkları hizmetler nedeniyle teşekkür ederek, çiçek takdim etti. Soma Ülkü Ocakları, Atlı Spor Kulübü ve çeşitli sivil toplum örgütleri temsilcileri de Başkan Ergün'e hediyeler takdim etti. Okunan dualar ve kesilen kurbanlar eşliğinde hizmetlerin açılış kurdelesi kesildi. Başkan Ergün, kurdele kesiminin ardından Başkan Ergün ve protokol üyeleri Soma'ya kazandırılan Otobüs Terminali'nde incelemelerde bulundu. 



Manşet Gazetesi



Geri Dön