20 / 04 / 2024

Manisa Yunusemre’de 1.101 konutun sahipleri belirlendi!

Manisa Yunusemre’de 1.101 konutun sahipleri belirlendi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Manisa Yunusemre Belediyesi işbirliğinde Yunusemre ilçesinde inşa edilecek 5 bin 500 konutluk projenin ilk etabı olan 1.101 konutun hak sahipleri kura ile belirlendi.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Manisa Yunusemre Belediyesi işbirliğinde Yunusemre ilçesinde inşa edilecek 5 bin 500 konutluk projenin ilk etabı olan 1.101 konutun hak sahipleri kura ile belirlendi. Kura çekimi töreninde konuşan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “TOKİ artık sadece konut yapmıyor, şehir kuruyor. Dünya bu kurumu örnek alıyor. Biz de bu örnek kurumun desteğiyle konut atağını başlattık. Tüm bu projelerin hayata geçirilmesini sağlayan ekip arkadaşlarım ve  TOKİ  Başkanı M. Ergün Turan başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.


Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kura çekimine; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanvekili Ali Özyiğit ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Yoğun ilginin olduğu kura çekiminde salona sığmayan vatandaşlar dışarıda kurulan dev ekrandan kura çekimini takip etti. Şölen havasında gerçekleştirilen kura töreni öncesi Şehzadeler Mehter Takımı bir konser verdi.


Çerçi, “Dünya TOKİ’yi örnek alıyor”

Törende konuşan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Yunusemre'nin ciddi bir konut ihtiyacı var. Amacımız konut sahibi olamayan vatandaşımızı ev sahibi yapmaktı. Bin 101 konutu önümüzdeki yaz konutları teslim edeceğiz. Bununla da kalmayacak.” dedi.  TOKİ’nin artık sadece konut yapmadığını, şehir kurduğunu ifade eden Çerçi, sözlerini şöyle sürdürdü; “Dünya bu kuruluşu örnek alıyor. Biz de bu örnek kurumun desteğiyle konut atağını başlattık. Şimdi çekilişi yapacağız. Kimi sevinecek. Konut çıkmayan üzülmesinler. 2. etap bin 350 konutun ihalesi temmuz ayında gerçekleştirilecek. İki etapta 2 bin 500 konut inşa etmiş olacağız. Sabırlı olunuz 5 yıl içerisinde yeni bir şehir inşa edeceğiz.”


AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber de, “Mehmet Çerçi önceliğini konut sorununa verdi. Şehir konseptli bir proje geliştirdi. Projede emeği geçen herkesi kutluyorum.” dedi.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz ise şunları söyledi: “Ankara'dan size Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızdan selam getirdim. TOKİ 1984 yılında kuruldu. 2000'e kadar 43 bin konut yaptı. Cumhurbaşkanımızla birlikte 2011 yılına kadar 500 bin konut inşa etti. Dar ve orta gelirli vatandaşları ev sahibi yaptı.”


TOKİ 


Geri Dön