26 / 04 / 2024

Manisa'da 400 araçlık otoparkın temeli atıldı!

Manisa'da 400 araçlık otoparkın temeli atıldı!

Manisa Belediyesi’nin Emekliler Parkı Otoparkı altında projelendirdiği 400 araçlık otoparkın temeli Cumhuriyet Meydanı' nda gerçekleştirilen törenle atıldı. Belediye Başkanı Cengiz Ergün törende bir konuşma yaptı...




Manisa Belediyesi’nin Emekliler Parkı Otoparkı altında projelendirdiği 400 araçlık otoparkın temeli, gerçekleştirilen törenle atıldı.


Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen temel atma törenine MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eşi Şeyda Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Tamer Çipiloğlu, Funda Solak, Taner İçöz, Türkan Köroğlu, Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri, ilçe ve belde belediye başkanları, belediye başkan adayları, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Şehzadeler İlçe Başkanı Çağrı Tuatay, Yunus Emre İlçe Başkanı Nazmi Biçen, Manisa Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Pabuçcuoğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.


“BORÇ BATAĞINDAN BORCU OLMAYAN BELEDİYE”


Törenin açılış konuşmasını yapan Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bugün Manisa Belediyesi ailesi ve bu aileye destek veren siz değerli Manisalılar için önemli bir gün. Çünkü onlarca temel atma ve açılış törenimizde sizlerin karşısına gururla çıktık. Bugün de kat be kat artan heyecanımızı ve mutluluğumuzu sizlerle paylaşmaktan onur duyuyoruz. Evet, mutluyuz. Çünkü Manisa Belediyesi’nin 4 sene 10 ay önceki koma halindeki içler acısı durumunu bugün aranızda gördüğünüz başkan yardımcılarım, meclis üyelerim, daire müdürlerim ve personelim ile aşarak çok şükür bugünlere geldik. Birlikte geçtiğimiz dar boğazın ardından, bugün önce Yüce Allah’ın izni ve bizlerin gayretiyle; refah içerisinde, kasasında parası bulunan, her yıl bütçe gerçekleşmesinde rekor üstüne rekor kıran ve ödenmemiş bir kuruş borcu olmayan bir belediye haline geldik” dedi.


“BELEDİYENİN MALINI KENDİ MALIMIZ GİBİ KORUDUK”


2008 yılında 65 milyon TL olan Manisa Belediyesi bütçesini 2013 yılı itibariyle 194 milyon TL’ye getirdiklerini vurgulayan Başkan Ergün, “Göreve geldiğimizde Manisa Belediyesi’nin üzülerek komada olduğunu söylemiştik. Bugün ise geride bıraktığımız 4 sene 10 ay içerisinde yapılan yatırımlara bir yenisini ekleyerek kentimize dev bir hizmet daha kazandırıyoruz. Şimdiye kadar yapılanları elbette tek tek saymaya vaktim yetmez ancak “Manisa Değişiyor” sloganıyla çıktığımız yolda, Manisa’nın yaşadığı değişimin artık herkes farkında. Biz çıktığımız bu yolda şeffaf ve hesap verebilir bir yönetimi ilke edineceğimizi söyledik, öyle de yaptık. Belediyenin malını, kendi malımız gibi koruduk, kolladık. Kendi kendine yeten bir belediye olacağımızın sözünü verdik ve yerine de getirdik. Hasretle hizmet bekleyen mahallelere hizmet götürdük. Vatandaşımızın isteğini emir kabul ettik. Gittik, sorunları yerinde gördük. Sokak sokak, karış karış Manisa’yı gezerek, halkımızın elini sıkıp, gözlerine bakarak dertlerini dinledik” dedi.


“OTOPARK BUGÜNÜN OLDUĞU KADAR DÜNÜNDE SORUNU”


Ayakları yere basan söylemlerle bugünlere geldiklerini, bu söylemlerini eylemlere dönüştürerek dev projeleri hayata geçirdiklerini vurgulayan Başkan Ergün, “Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı’ndan Atatürk Gençlik Merkezi’ne Fikri Bayrıl ve Mümin Özkasap Spor Tesisi’nden, Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne, Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatük Sergi Salonu’na Yeni Mezarlık Hizmet Binası, Toplu Ulaşım Depolama Alanları, Ulaşımda Dönüşüm Projesi gibi saymakla bitiremeyeceğimiz hizmetlerin hem temel atmalarında hem açılış törenlerinde sizlerle birlikte olduk. Allah nasip etti; bugün de Emekliler Parkı Yeraltı Otoparkı’nın temel atma töreninde huzurlarınıza çıktık. Yeraltı otoparkına ilişkin de kısa bir bilgi vermek isterim. Bilindiği üzere otopark sorunu bugünün olduğu kadar asıl dünün sorunudur. Manisa’nın imar planlarının yapıldığı dönemlerde geleceğin doğru planlanamamasından kaynaklanan bir sorun olarak karşımızdadır. Büyüyen Manisa’nın ihtiyaçlarına cevap verecek otopark projesi için uygun gördüğümüz Emekliler Parkı için yaklaşık 2 buçuk yıl gibi bir prosedür süreci geçirdik. Belediyeye ait olan ama tapusu bulunmayan bu alanın önce tapusunu çıkartarak attığımız adımlarla çok şükür bugünlere geldik. Anıtlar Kurulu buranın SİT alanı olduğunu ve altından tarihi eser çıkabileceğini söyledi. Ardından bu ihtimali göz ardı etmeyerek, 8-9 ay kazı çalışmaları yaptık. Herhangi bir bulguya rastlanılmaması üzerine proje onaylarına müteakip 26 Nisan 2013 tarihinde ihalesini gerçekleştirdik” diye konuştu.


“KENTİMİZ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”


Sözlerini ekibine teşekkür ederek tamamlayan Başkan Ergün, “Sözlerime burada son verirken, Emekliler Parkı Otoparkı projelendirmesinde ve tüm zorlu süreçlerinde yılmayan, yağmur çamur demeden Manisa’ya hizmet aşkı ile çalışan tüm belediye personelime ve bugün bizleri yalnız bırakmayan siz değerli dostlarımıza teşekkür ediyorum. Şunu buradan bir kez daha söylemek istiyorum; biz kendimiz için değil, kentimiz için çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. İnşallah çalışmaya da devam edeceğiz. Temelini bizler attık, inşallah açılışını da aynı coşku ile yapmak bizlere nasip olur” dedi.


TEMELE NAZAR BONCUĞU


Konuşmaların ardından okunan dualar eşliğinde otoparkın temeline ilk harcı MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eşi Şeyda Ergün ve protokol üyeleri birlikte döktü. Daha sonra otoparkın yapılacağı temel alanına geçildi. Kesilen kurbanlar eşliğinde temel bölgesini inceleyen protokol üyeleri, temel harcına nazar boncuğu attılar. Temel atma törenine Manisalılar büyük ilgi gösterdi.



Manisa Belediyesi


Geri Dön