29 / 03 / 2024

Manisa'da icradan 6 milyon TL'ye satılık hastane binası!

Manisa'da icradan 6 milyon TL'ye satılık hastane binası!

Manisa ili, Yunusemre ilçesi'nde bulunan beş katlı hastane binası satışa çıkarıldı. 2960 metrekare yüzölçümlü hastane binasının satış bedeli 6 milyon 81 bin TL olarak belirlendi. İhale 20 Temmuz ve 17 Ağustos arasında gerçekleşicek.



T.C. MANİSA 1.İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

TAŞINMAZIN

Özellikleri : Manisa ili, Yunusemre ilçesi,Tevfikiye mah.1187 ada, 8 parsel, 150 paftadaki Bahçeli Beş Katlı Betonarme Hastane vasfındaki taşınmaz ile ilgili bilgiler şu şekildedir.Parsel üzerinde hastane olarak kullanılan Bahçeli,Bodrum+Zemin + 5 katlı betonarme bina bulunmaktadır. Hastane olarak kullanılan bina 3 yıldır hizmet vermemektedir. Parsel Sağlık tesisi kullanımında imarlıdır. . Hastane giriş kapısı fotoselli kayar cam kapı olarak yapılmıştır.Dış cephesi sıvalı ve boyalıdır.Panel saç çatılıdır. Binada 2 adet hasta asansörü ile bir adet yük asansörü bulunmaktadır. Acil çıkış kapısı ve yangın merpeni standartlara uygundur.

Bodrum katta anjio odası, Röntgen, Efor Odası ,Acil Servis Özürlü ve Bay ,Bayan Wc Grubu bulunmaktadır. Yer döşemeleri ortak giriş alanları seramik ,diğer hastane odaları pvc döşeme olarak yapılmıştır. İç kapılar ahşap doğramadır. Wc grubunda yer ve duvarlar seramik döşelidir.Tavan ve duvarlar alçı sıvalı ve antibaktiriyel boyalıdır.Pencere doğramaları pvc doğramadır.Acil hizmeti için ambulans inişi bina yanındaki bahçe içinden eğimli , beton araç girişinden sağlanmaktadır. Demir konstrüksiyon dan yapılı olan çatı policarbon malzeme kaplıdır. İniş rampası betondur. 

Zemin Katta Karşılama salonu, Misafir Bekleme ,İşlem odaları, Doğumhane ,Hasta odaları,Muayene Odaları ile doktor odaları bulunmaktadır. Zemin katta 5 mt'lik çekme mesafesi doğramalar ile çevrilmiş ve bekleme salonuna dahil edilmiştir.Girişte danışma ve bekleme salonu yer döşemeleri granit seramik, tavanda alçıpan havuz süslemleri, duvarlar saten alçı üzeri antibakteriyel boyalıdır. Diğer mahaller ile muayene ve doktor odaları yer döşemeleri pvc döşemedir. Katta bulunan pencereler pvc doğramadır. Hasta kayıt bölümü ara bölmeleri pvc doğrama ve camlıdır. İç kapılar ahşap doğramadır.Wc grubunda yer ve duvar döşemeleri tavana kadar fayans olarak yapılmıştır.Kat giriş merpeni kayar cam kapı ve mermer döşeli eğimli özürlü giriş bulunmaktadır. Çıkış merpeni betonarma yapılı pvc döşeme kaplıdır.

1. katta Yogun Bakım Odaları ile hasta dinlenme odaları bulunmaktadır.Giriş holü danışma bankosu ve tavan alçıpan havuz süsleri aynı özelliklerde yapılmıştır. Bu bölüm granit seramik döşeme olup diğer kalan kısımlar pvc yer döşemesi yapılıdır.Katta ayrıca doktor ve hemşire odaları ile wc grubu bulunmaktadır.Kat pencereleri pvc doğramadır. İç kapılar ahşap doğrama olarak yapılmıştır.

2,3.4. ve 5 katlarda ise Hasta ve doktor hemşire odaları ile Eczane ,Bebek doğum Ünitesi ve Bakım Odaları bulunmaktadır. Çatı arasında sekraterya ve müdür odası vardır. Giriş holü danışma bankosu ve tavan alçıpan havuz süsleri aynı özelliklerde yapılmıştır. Bu bölüm granit seramik döşeme olup diğer kalan kısımlar pvc yer döşemesi yapılıdır. Katlarda ayrıca doktor ve hemşire odaları ile wc grubu bulunmak tadır.Kat pencereleri pvc doğramadır. İç kapılar ahşap doğrama olarak yapılmıştır.Merkezi klima ve havalandırma tesisatı, Hasta başucu tesisatları yangın alarm , acil çıkış özürlü giriş rampası gibi standartlar tam olarak sağlanmış bir yapı konumundadır. Toplam net kullanım alanı 2960 metrekare'dir.Lüks kullanım sınıfındadır. Bina kullanım süresi 23 yıldır. Hastanenin Halk Eğitim Merkezi ile Malta spor tesislerine 100 mt mesafede, Büyükşehir Belediyesine, Ticaret Odasına ve Merkez Efendi Hastanesine 50 mt mesafede olması ile çarşı , alışveriş ve yerleşim merkezlerine ulaşımın kolaylığı, İzmir- Bursa yoluna yakın mesafadedir.

Adresi : Manisa,Yunusemre ilçesi,Merkez efendi mah.3917 sk.no:11/A

Yüzölçümü : 2960 metrekare (net kullanım alanı) 

İmar Durumu : Sağlık Tesisi kullanımında imarlıdır. 


Kıymeti : 6.081.000,00 TL


KDV Oranı : Yüzde 18

1. Satış Günü : 20/07/2016 günü 14:00 - 14:10 arası

2. Satış Günü : 17/08/2016 günü 14:00 - 14:10 arası

Satış Yeri : Manisa Adliyesi,Zemin kat Z-178 NOLU SATIŞ ODASI


Satış şartları : 

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin yüzde 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir. 

6- Satış ilanının ilgili ve borçlulara tebliğinin edilememesi halinde gazetede veya elektronik ortamda yapılan satış ilanının tebligat yerine kaim olmasına, 

7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2012/332 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


Geri Dön