26 / 04 / 2024

Manisa'da kentsel dönüşüm sevindiriyor!

Manisa'da kentsel dönüşüm sevindiriyor!

Kentsel Dönüşüm Yasası çerçevesinde Manisa'da yıkımı yapılacak bir binanın sakinleri daha modern ve rahat bir binada oturacakları için mutlu olduklarını belirtti. Şehirlerin gelişmesinde kentsel dönüşümün şart olduğu belirtildi.



Kentsel Dönüşüm Yasası çerçevesinde Manisa'da yıkımı yapılacak bir binanın sakinleri daha modern ve rahat bir binada oturacakları için mutlu olduklarını belirtti. Binanın yıkımını üstlenen Osmanoğlu İnşaatın sahibi inşaat yüksek mühendisi Abdullah Tekin ise şehirlerin gelişmesinde kentsel dönüşümün şart olduğunu söyledi. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Manisa Şubesini iki yıl önce kurarak başkanlık görevini yürüten ve kısa sürede MÜSİAD'ı Manisa'nın en etkili sivil toplum kuruluşu haline getiren Osmanoğlu İnşaat firmasının sahibi inşaat yüksek mühendisi Abdullah Tekin, Kentsel Dönüşüm yasasının vatandaşlara büyük imkanlar sunduğunu belirtti. 

Osmanoğlu firması tarafından kentsel dönüşümü yapılacak İbrahim Çelebi Mahallesindeki 4 katlı bir binanın daire sahipleri artık daha güvenli ve modern evlerde oturacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 


Yaklaşık 15 yıldır aynı evde oturduğunu kaydeden Hatice Yeke isimli kat maliki duygularını anlatmakta zorlandığını söyleyerek. "Çok güzel duygular içindeyim. En güzeli de gencecik insanlara evimizi emanet ettik. Önceden çok korkuyorduk. İnsanlar gelip gitmeye başladı. Hiç kimseye vermedik evi. Abdullah ve ekibine güvendik ve evimizi teslim ettik" dedi. Bir başka daire sahibi Cahit Yıldırım da. "Kentsel dönüşüm Manisa'da duyulur duyulmaz, Abdullah Tekin bey lisansı alır almaz bu binayı kentsel dönüşüme vermeyi düşündük ve kendisiyle istişareye geçtik. Mutabık kaldık ve binamızı kendisine emanet ettik. Binamızın emin ellerde olduğunu bilerek verdik. İnşallah daha konforlu daha güzel bir yapıya sahip olacakız. Bu nedenle gayet mutlu ve memnunum" diye konuştu.  15 yıldır aynı binada oturan kat sahiplerinden Sefer Bilgiç de duygularını şöyle anlattı: "15 yıldır bu binada oturuyoruz. İnşaatımızı Abdullah Tekin Beye verdik. Kmin ellere teslim ettik. Binamızın artık daha sağlam olacağı için mutluyuz." 


EKONOMİ DE CANLANDI 

Kentsel dönüşüm yasası ile birlikte aynı zamanda ekonomiye de bir canlılık geldiğini kaydeden Tekin, "Müteahhit firmalar buradan almış oldukları destekle konut yapımını hızlandırmış oluyorlar dolayısıyla ekonomiye de katkı sağlıyor. İnşallah önümüzdeki zamanlarda belediyelerimizde bu işe el atarak Manisa'mızın bu yasa ile birlikte daha yaşanabilir, daha modern insanların huzur içinde yaşayacağı bir kent olacağını düşünüyorum" dedi. 


Manisa'da Gündem


Geri Dön