16 / 04 / 2024

Manisa'da Kentsel Dönüşüm Çalıştayı düzenlendi!

Manisa'da Kentsel Dönüşüm Çalıştayı düzenlendi!

Yunusemre Belediyesi tarafından Kentsel Dönüşüm Atölye çalışması düzenlendi. Saruhan Otel’de düzenlenen atölye çalışmasına Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Aytaç Yalçınkaya da katıldı.




Yunusemre Belediyesi tarafından Laleli-Mesir ve Lalapaşa-Mutlu mahalleleri kentsel dönüşüm projesi için atölye çalışması düzenlendi. Saruhan Otel’de düzenlenen programa, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Belediye Başkan Yardımcıları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Aytaç Yalçınkaya, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Türkan Taş Köroğlu,  İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı ve Ulaşım Dairesi Başkanlığından şube müdürleri ve yetkili personel katıldı. Programda Kentsel dönüşüm yapılması planlanan mahallelere ilişkin ve örnek alınan İspanya’nın Katalonya Özerk Bölgesi şehirlerinden Barselona ile ilgili sunum yapıldı. Sunumun ardından alternatif tasarımlar üzerinde istişarede bulunuldu ve bu tasarımların altyapı, ulaşım ve Büyükşehir Belediyesi nazım planlarıyla uyumu konusunda da görüş alışverişinde bulunuldu. Ardından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Aytaç Yalçınkaya söz aldı. Yalçınkaya, Büyükşehir Belediyesi’nin bölgedeki planları hakkında bilgi verdi. Yalçınkaya, “Planlama yetkisindeki karmaşa ülkemizin sıkıntısıdır. 1/5000’lik imar planı yetkisi Büyükşehir’de, kentsel dönüşüm alanlarında ise yetki Çevre ve Şehircilik Bakanlığında, bu nedenle planların istişare halinde yapılması önemli. Önümüzdeki yıl başında 1/5000’lik planlar ihaleye çıkıyor. Rutin bir toplantı düzeni belirleyeceğiz. Yunusemre ve Şehzadeler Belediyeleri ile birlikte imar sorunlarını incelemeye başlayacağız. 2017 planları hayata geçireceğimiz yıldır. Bu bölgede bir alışveriş merkezi projemiz var. Bu yapılanmanın uygulama projeleri bitmek üzere. Şubat itibariyle yapı ihalesini tamamlamayı düşünüyoruz. Ulaşım planlaması konusunda ihtiyacınız varsa, bunu karşılamaya hazırız” diye konuştu.

Kentsel Dönüşüme İhtiyaç Var

Kentsel dönüşüme ihtiyaç duyulduğunu aktaran Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Yedi yüz dönümlük alanda kentsel dönüşüm yapıyoruz. Bu bölgeyi seçmemizde üç temel sebep var. Birincisi burası merkezi bir nokta. İkincisi buranın emsali 0.8. üçüncüsü ise binaların eskiliği. Bu sebeplerle yola çıktık. Biz bu işe 2014’ün ortalarında başladık. Burayı şehir merkezi olması için hedef bölge olarak belirledik. Şunu da yapabilirdik; yolları yapıp geçelim diyebilirdik. Ancak Büyükşehrin zaten burada çalışmaları var. O sebeple biz de entegre yürümesini istedik. Biz, yirmi otuz sene sonra olmayacağız. Yirmi otuz sene sonra vatandaşlarımız sıkıntı yaşayacaksa, şu anda görev yapmamızın bir anlamı yok. Manisa gerçekten şehircilik açısından çok kötü bir hale gelmiş. Vizyonu olan, birazcık bu işlerden anlayan insanlar; şehrin ne halde olduğunu görebiliyor. Biz en azından bir yerden başlamalıyız. Şehircilik açısından doğru şeyleri yapalım istiyoruz” diye konuştu.



Manisa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön