19 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm çalıştayı

kentsel dönüşüm çalıştayı

Kentsel Dönüşüm ve Ankara Çalıştayı gerçekleşti. Çalıştayda, şehirlerin gelişimi ve kentsel dönüşüm masaya yatırıldı.

Ankara'da kentsel dönüşüm masaya yatırıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, şehirlerin gelişimi için gerçekleştirilen kentsel dönüşüm sürecini masaya yatırdı. Kentsel Dönüşüm ve Ankara Çalıştayı, Gençlik Parkı Kabul Salonu'nda gerçekleşti.

Manisa'da Kentsel Dönüşüm Çalıştayı düzenlendi!

Yunusemre Belediyesi tarafından Kentsel Dönüşüm Atölye çalışması düzenlendi. Saruhan Otel’de düzenlenen atölye çalışmasına Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Aytaç Yalçınkaya da katıldı.

Kentsel dönüşüm akıllı şehirler için bir fırsat!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Haliç Kongre Merkezi'ndeki "4. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı"nın (ICSG Istanbul 2016) açılışında, ülkelerin kendilerini yenileme arayışına girdiğini söyledi.

Kentsel dönüşüm çalıştayı toplandı!

Kentsel dönüşüm için bugüne kadar 1 Milyar TL’yi aşkın kaynak kullanan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 20Aralık’ta İLBANK Ankara Macunköy Sosyal Tesislerinde konuya ilişkin çalıştay düzenledi.

İstanbul'da Kentsel Dönüşümün Geleceği ve Fikirtepe Çözüm Çalıştayı 22 Ekim'de!

İstanbul'da Kentsel Dönüşümün Geleceği ve Fikirtepe Çözüm Çalıştayı 22 Ekim 2014 Çarşamba günü Marriot Hotel Kozyatağı'nda gerçekleşecek. Kentsel Dönüşümün Geleceği ve Fikirtepe Çözüm Çalıştayı'nda konutlar, binalar ve şehirler için fikirler sunulacak.

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmalarına yoğun ilgi!

Rize'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında binaların yakım işlemleri sürüyor. Kent genelindeki çalışmalar çevre halkı tarafından yoğun ilgiyle izleniyor.

Konya'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi kent genelinde yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay il genelinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında son durumu aktardı. 

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Rize'de hız kesmeden devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında "Belediye Blokları"nın yıkımı sürüyor.

Rize Hemşin'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Hemşin'deki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, proje kapsamında hayata geçirilecek olan 12 bloktan 8'inin tamamlandığını söyledi.

İzmir'deki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, kentteki deprem sonrası hız kazanan kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin konuştu. Gökçe, çok sayıda konutta tedirginlik yaşandığını belirtti.

Mamak'ta kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı!

Ankara Mamak Müteahhitler Derneği’nde gerçekleşen toplantıda ilçede yapılacak kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili değerlendirmeler yapıldı. 

Sultanbeyli kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Kentsel dönüşüm çalışmaları için yoğun mesai harcayan Sultanbeyli Belediyesi, yeni imar planlarıyla dönüşüm süreçlerini hızlandırdı. 

Kentsel dönüşüm çalışmaları konut sektörünü hareketlendirebilir! 

2021 yılında kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanmasıyla konut sektöründe olumlu gelişmelerin yaşanması bekleniyor. Peki, 2021' de konut sektöründe neler yaşanacak? 

Karşıyaka'da kentsel dönüşüm için ilk adım!

Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen “Deprem ve Kentsel Dönüşüm Çalıştayı” Karabağlar Belediyesi ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi iş birliğiyle Karşıyaka Zübeyde Hanım Nikahevi’nde yapıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu kentsel dönüşüm çalışmalarını masaya yatırdı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin büyükşehir ve il belediye başkanlarıyla gerçekleştirdiği toplantıda kentsel dönüşüm çalışmalarını masaya yatırdı.

Adıyaman'daki kentsel dönüşüm çalışmaları TBMM'de!

Adıyaman'da uygulanan kentsel dönüşüm çalışmaları ve bu nedenle yıkılmasına karar verilen yapılar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bursa'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 200 dönümlük Gökdere Millet Bahçesi'nin çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Aktaş, kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin de bilgi verdi.

Beşikdüzü kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Trabzon Beşikdüzü AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Gören, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarını ve TOKİ konut teslimlerini anlattı.

kentsel dönüşüm çalıştayı Haberi

kentsel dönüşüm çalıştayı

Çalıştaya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Kentsel Dönüşüm Çalıştayı gerçekleşti. TOKİ, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ankara Şehir Araştırmaları Merkezi yetkilileri  ile çeşitli üniversirsitelerden mimarlar, şehir plancıları, kentsel tasarımcılar, sosyologlar, siyaset bilimciler, uzmanlar ve belediye bürokratları çalıştaya katıldı. Şehirlerin gelişimini en doğru şekilde sağlamak için süreç ve kararlar masaya yatırıldı. 


"Kentsel Dönüşüm ve Ankara Çalıştayı"  Ankara Şehir Araştırmaları Merkezi tarafından gerçekleştirildi. Dünya nüfusunun yarısının şehirlerde yaşadığını bu oranın ise 2050 yılında yüzde 70'lere çıkacağının tahmin edildiğini belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı konuyla ilgili açıklamasında  "Gelişmiş ve az gelişmiş olan ülkelerde, gecekondu sorunu otomatik  olarak karşımıza çıkıyor. Fakat artan kentleşme ile birlikte birçok ülke kendi perspektifinden bu soruna çare üretmeye başladı" dedi.


Yalova...