27 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm çalışmaları için yeni öneri!

Kentsel dönüşüm çalışmaları için yeni öneri!

İZTO Yönetim Kurulu Üyesi ve Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı İsmail Kahraman, ada bazlı yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarında emsal artırımı yapılması gerektiğini dile getirdi. 



İZTO Yönetim Kurulu Üyesi ve Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı İsmail Kahraman, ada bazlı yapacak kentsel dönüşüm çalışmaları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yeni öneride bulundu. Sabah'tan Ceyhan Torlak'ın haberine göre; Kahraman ada bazlı yapacak kentsel dönüşüm çalışmalarında emsal artırım yapılması gerektiğini aktardı.

Ada bazlı yapılacak kentsel dönüşümlerde ilave inşaat hakkı verilmesinin yanın sıra Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden ayrı bir Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı kurulacağını söyleyen Kahraman şu açıklamalarda bulundu: 

Kentsel dönüşüm çalışmaları için yeni öneri!

"2012 yılında yürürlüğe giren 6306 sayılı riskli alanların dönüşümü kanunu ile birlikte bir çok bina yıkılarak yerine yenisi yapılmış; yani kentsel dönüşüm değil bina yenilemesi yapılmıştır. Yapmış olduğumuz girişimlerin ve önerilerin hayata geçmesi  İzmir  için hayati önem taşımaktadır. Yaşadığımız büyük depremden sonra bina yenileme projeleri biraz hız kazanmış ancak beklenen düzeyde olmamıştır. Çevre ve Şehircilik Bakanımızı İzmir Ticaret Odasında ağırlamış olduğumuz toplantıda konu ile ilgili detaylı bir dosyayı İZTO Başkanımız Mahmut Özgener, Bakan beye iletmişti. Ada bazlı dönüşümlerde otopark, yeşil alan ve sosyal donatı gibi konular da çözüldüğü için kentsel dönüşümlerde emsal artırılması gerektiğini ifade etmiştik. Ada bazında yapılacak olan Kentsel dönüşümde emsal artırımı verilmesi kararı, dönüşüme önemli bir katkı sağlayacaktır"

Daire başkanlığı kurulacak

Kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili bilgi veren Kahraman "Kurulacak Daire Başkanlığı dönüşüm projelerine ve emsal artışı konularına hız katacaktır. Yetki karmaşasının ortadan kalkacak olması da işleri kolaylaştıracaktır. Konu hakkında bilgi veren İzmir milletvekilimiz Sayın Necip Nasır'a da gayretlerinden dolayı sektörüm adına teşekkür ediyorum. İzmir'de geçen yıl yaşamış olduğumuz depremde bir çok canımızı kaybettik bir çok bina yıkıldı. Bazı binalar da orta riskli durumda; yapı stoğumuzun büyük bir oranı maalesef hala riskli yapı statüsünde. İvedi olarak şehrimizi dönüştürüp vatandaşlarımızın mal ve can güvenliğini sağlamamız hepimizin sorumluluğudur. Vatandaşlarımızın da bireysel değil Ada bazlı dönüşümü desteklemesi süreci hızlandırır. Otopark sorunun çözüleceği, çocuklarımızın oyun alanları olacağı ve en önemlisi emsal artırımı ile mevcut yapıların üzerinde inşaat hakkı kazanılacağından dolayı vatandaşlarımız müteahhit ile yapılacak anlaşmada birçok avantaj elde edecektir" dedi.

Kentsel dönüşümde bir ilk!


Geri Dön