24 / 04 / 2024

Özgen Keskin: Kentsel dönüşüm çalışmaları için çok emek harcadık!

Özgen Keskin: Kentsel dönüşüm çalışmaları için çok emek harcadık!

Bursa Yıldırım Belediye Başkanlığı görevini 2 dönemdir yürüten Özgen Keskin, yöneticiliğinin yanı sıra edebiyat dünyasındaki eserleriyle de ön plana çıkıyor.Keskin, özellikle kentsel dönüşüm çalışmaları için çok emek harcadıklarını söyledi.



Bursa'nın merkez Yıldırım Belediye Başkanlığı görevini 2 dönemdir yürüten Özgen Keskin, yöneticiliğinin yanı sıra edebiyat dünyasındaki eserleriyle de ön plana çıkıyor. Yıldırım'da büyük ilerlemeler kaydedildiğini vurgulayan Başkan Keskin, özellikle kentsel dönüşüm çalışmaları için çok emek harcadıklarını, ancak ortaya çıkan sonuçla mutlu olduklarını söyledi. Başkan Keskin, hem belediyeciliği hem de edebiyat dünyasını POSTA Bursa'ya anlattı


 Bize kendinizi tanıtır mısınız? 

?1956 yılında Artvin Ardanuç'la doğdum. 

Çocukluğum, gençliğim ve hizmet yıllarım BurcaYıldmrndageçti. Bursa Eğitim Fakültesi Türkçe Bölümü nü bitirdikten sonra, Anadolu Üniversitesi Türk Dili Edebiyatı alanında lisans yaptım. Lise müdürlüğü. Milli Eğitim Müdürlüğü ve Belediye Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundum. Yazarlar Birliği. 

Aydınlar Ocağı Başkanlığı gibi sivil toplum kuruluşlarında da görev aldım. 1997'de Vakıflar Bölge Müdürlüğü görevine getirildim. 28 Mart 21KV4 yılı yerel seçimlerinde Yıldırım Belediyesi Başkanı seçildim. Halen sürdürmüş olduğum bu görevin yanışını 2012 yılında Güney Doğu Avrupa Belediyeler Birliği Başkanlığı ve Belediye işverenleri Sendikası Genel Başkanlığı görevini gerçekleştiriyorum. 


İki dönemdir Yıldırım'da belediye başkanlığı görevini yürütmektesiniz. Sizinle birlikte Yıldırım'da neler değişti? 

2004 yılında Yıldırım Belediye Başkanlığı görevini 'önce İnsan' anlayışı ile devraldık. Kültür merkezi, sineması olmayan hatla kaymakamlık binası bile başka bir ilçede olan. sınıf mevcutlarının 70-80'lerde olduğu bir ilçeydi Yıldırım. Biz bu gerçekleri gördükten sonra 'Yıldıran ÇalıştayY düzenlemekle ilk adımımızı attık. 

Deyim yerindeyse Yıldırım ı masaya yatırdık. Öncelikli olarak Yıldırım ın eğitim ve plansız yapılaşmasına çözüm bulmalıydık. 

Hemen kolları sıvadık ve ilk dönemimizde 7 kentsel dönüşümü hayata geçirerek 17 mahallemize planlama getirdik. Eğitime yüzde 100 destek olarak 41 adet okul arsası üreterek okulların hızla yapılıp eğitime başlamasına destek verdik. Belediye olarak uyguladığımız kentsel dönüşümleri örnek alarak planlı bir şekilde sivil kentsel dönüşümlerin oluşmasını sağladık. 


Belediyccilik artık sadece altgeçitler. 

köprüler yapmak değil. Yıldırımlılar'ın iyi gününde olduğu kadar kötü gününde de yanında olduk. Paranın yerine sevginin geçtiği 'Sevgi Market' ile ihtiyaç sahibi vatandaşlanmızın yanında olduk, olmaya çalışıyoruz. Sosyal Dayanışma Projelerimiz ile sayısız ödüller aldık. Bunlardan sadece birkaçı evi yanan, sokakta kalan aileler için aylık 1 TL karşılığında kalabildikleri Kimsesizler Konağı, hastanede tedavi gören yakınlarını hastane köşelerinde beklemek zorunda olan vatandaşlarımızın çok uvgun fiyatlara kalabildikleri Hasta Yakınları Tesisi, gelir düzeyi yüksek olan yaşlılarımız için Huzur Sarayı, sokağa atılan kadınlanmız için Kadın Konukevi, binlerce kadınımıza ve 7den 70'e herkese ücretsiz meslek edindiren YIL-MEK kursları, halkımızın ikinci adresi olan mahalle konaklarımızda hizmet veren ücretsiz okul öncesi eğitimi, engellilerimiz için Engelli İş Eğitim Okulu, engelli çocuklar için anaokulu, zengin aile ile ihtiyaç sahibi bir aileyi buluşturan 'Can Dost Kardeş Aile Projesi", yüzlerce kişinin istihdamım sağlayan "Evde Bakım Birimi', ücretsiz sağlık ve cenaze hizmetlerimiz bizi başarıya götüren projelerimizden bir kısmı. 


Bakanlar Kurulu'nun onayından geçen ve Başbakan'ın da övgüyle söz ettiği kentsel dönüşüm projesi hakkında bilgi verir misiniz? 

Aynen sizin  belirttiğiniz gibi gerçekten Türkiye'ye örnek olan dev kentsel dönüşümümüz Yıldırım'ın kaderini değiştirecek. 

Yıldırım Belediyesi olarak birinci dönemimizde hayata geçirdiğimiz 7 kentsel dönüşüm projemizin başarıyla tamamlanması bize. yeni ve büyük bir Kimsesizler Konağı ve Huzur Sarayı hayata geçirilen projelerden bazılan. 

kentsel dönüşüm yapmaya güç vermişti. 

Uzun bir zaman üzerinde çalıştığımız ve Başbakanımız Savın Recep Tayyip Erdoğan taraûndan temeli atılan kentsel dönüşüm çalışmamızın ilk etabı olan Meviana Mahallesinde inşaat çalışmalanmız tüm hızıyla sürmekte. İlçeyi çarpık yapılaşmadan kurtararak güvenli ve yaşanabilir bir kent oluşturmayı hedetlediL Başbakanımız Erdoğan'ın da direktillerini yerine getirerek projemizde revize yaptık. Zemin +5 kal olan yeni projemiz ile az katı ve yeşili öne çıkartıyoruz. Amacımız, hem BursaYı çarpık yapılaşmadan kurtarmak hem de orada yaşayan vatandaşımızın sağlam ve güvenli bir yaşam sürmelerini sağlamak. Çok emek gizlerdik, ama şimdi çok mutluyuz. 

Başbakanımız'ın, Yıldırım a gelerek bu projenin startını vermesi bize enerji verdi. 

Durmak yok yola devam" diyoruz.  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Başkan Keskin'in çalışmalarını yakından takip ediyor. 


Yıldırım'da önümüzdeki dönem için hazırladığınız projeler nelerdir? 

?2004 ve 2009 yılındaki yerel seçimler Öncesinde neyi taahhüt ettiysek yaptığımız gibi özerine sayısız hizmetlerimizi hayata geçirdik. 'Ustalık' diye adlandmlan dönemde de birçok hayata geçirmeyi planladığımız projelerimiz mevcut. Bunları halkımızdan aldığımız güç vc hükümetimizden aldığımız destek ile yine halkımızın hizmetine sunacağız. 

Bu kadar yoğun tempoya rağmen kişisel edebi eserler de hazırlıyorsunuz. 


Bunlar hakkında bilgi verir misiniz? 

Ben. tarihi romancıyım. Yazmaktan büyük zevk alıyorum. Belediye Başkanlığı zamanımın çoğunu alıyor, ama yine de vakit buldukça bir şeyler yazmaya çalışıyorum. 

Belediye Başkanlığı zor bir görev. Bu görevi ifa ederken ailenize zaman ayırabiliyor musunuz? 

?İlk belediye başkanlığına adaylığım sırasında tüm aile fertlerim ile tek tek görüştüm. 

Herkesten gerekli fedakarlığı istedim. Onlar da bana bu konuda büyük anlayış gösterdiler ve bugüne kadar hiç kimseden bir sitem duymadım. 

Yine de çok kısıtlı zamanlarda da olsa yakınlarıma zaman ayırmaya çalışıyorum. 


Sizin eklemek istedikleriniz var mı? 

Yıldırana hizmet aşkı ile yanan ben ve ekibim olarak halkımızın 24 saat hizmetindeyiz, ikinci dönemimiz olan bugünlerde bize verilen destekten dolayı öncelikle halkımıza ve hükümetimize büyük teşekkür ediyoruz. Yıldıran güzel günler görecek... 

Başkan Keskin özellikle çocuklar v yaslıların daha iyi şartlarda yasamaları I konusunda yoğun çaba harcıyor. 



Posta Bursa 


Geri Dön