19 / 04 / 2024

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Bursa'ya bağlı Yıldırım Belediyesi, ilçe genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. Yıldırım Belediye Başkanı, Oktay Yılmaz kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.



Bursa'nın Yıldırım ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yıldırım Belediyesi'nde yer alan habere göre; Yıldırım Belediyesi ilçe sakinlerini güvenli modern yapılarda oturması için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Değirmenlikızık Mahallesi 3. Kavak Sokak’ta bulunan Göktaş Sitesi’nde riskli olduğu belirlenen 5 blok ve 40 daireden oluşan yapıların yıkımı Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın da katıldığı törenle başladı.

"Kentsel dönüşümün merkezine deprem konulmalı"

Modern ve sağlıklı kent yaratmak için yoğun mesai harcandığını söyleyen Başkan Oktay Yılmaz, “Görev süremizin başladığı günden bu yana kentsel dönüşüm odaklı plan revizyon ve uygulama çalışmaları gerçekleştirdik. İmar Kanunu’nun 18’inci Maddesi’nin değişmesine öncelik ederek imar plan ve uygulamalarının bozulmasının önüne geçtik. Bu sayede daha sağlıklı planlamalar yapabilir duruma geldik. Yıldırım’ı yeniden planlarken, daha modern ve konforlu bir kent oluşturmaya çalışırken deprem gerçeğini göz ardı edemeyiz. Bursa birinci derece deprem kuşağında yer alıyor. Bu nedenle Yıldırım’da uygulanacak kentsel dönüşüm çalışmalarının merkezine depremi koymamız gerekiyor” dedi.

Bursa Yıldırım da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Çalışmaların yapıldığı Göktaş Sitesi'nin depreme dayanıksız olduğunu söyleyen Yılmaz “Yıkım çalışması sırasında tüm vatandaşlarımız gördü; bu binalar çürük, beton yapılar küçük darbelerle parçalandı. Burada özel sektör eliyle bir dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Göktaş Sitesi sakinleri ve inşaat firması yüzde 100 oranında anlaşma sağladı. Biz de Yıldırım Belediyesi olarak gerekli plan değişikliklerini yaptık. Projedeki hedefimiz binaların dönüşmesinden ibaret değil, burada sosyal bir dönüşüm sağlanacak. Her dairenin otoparkı olacak, sosyal donatılar bulunacak. İnşallah 2023’ün başında hak sahiplerimiz dairelerine kavuşmuş olacak” şeklinde konuştu. 

Bursa Yıldırım Mevlana Mahallesi 7. Etap dönüşüm ihalesi 24 Mayıs'ta!


Geri Dön