20 / 04 / 2024

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Bursa Yıldırım Sinandede Mahallesi'nde özel teşebbüs eli ile gerçekleştirilen kentsel dönüşüm temel atma töreni gerçekleştirildi.




Yıldırım Belediyesinin ilçeyi daha modern ve yaşanabilir hale getirmek hedefiyle sürdürdüğü kentsel dönüşüm hamlesinde büyük bir adım daha atıldı. Sinandede Mahallesi'nde özel teşebbüs eli ile gerçekleştirilen kentsel dönüşüm temel atma töreni gerçekleştirildi. 


KENTSEL dönüşüm projeleriyle ilçeyi daha yaşanabilir konuma getirmeyi hedefleyen Yıldırım Belediyesi, dönüşüm hamlesini Sinandede Mahallesi'nde sürdürüyor. Bölgenin çehresini değiştirecek dönüşüm projesiyle Sinandede Mahallesi yeni modern, ferah ve güvenli konutlara sahip olacak. 10 bin metrekarelik alanda Başolhan İnşaat tarafından 312 dairenin yapılacağı 2. Etap projesinin temel atma töreni gerçekleştirildi.Törene Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Başolhan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Başol, hak sahipleri, Sinandede Mahalle Muhtarı İsmail Ali Koca, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

'DÖNÜŞÜMDE VATANDAŞ RIZASI ÖNCELİĞİMİZ' 


Törende yaptığı konuşmada kentsel dönüşümün vatandaşların da rızasının alınarak yapıldığının altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçedeki plansız ve güvensiz yapılaşma nedeniyle kentsel dönüşümün kaçınılmaz gerçek olduğunu hatırlattı. "Önemli olan bina yaparken gönülleri de yapmak"diyen Başkan Edebali, "Hak sahibi vatandaşlarımızı güvenle yaşayabilecekleri konutlara kavuşturuyoruz. Burada daha önceden yer alan90 adet çarpık ve plansız yapıların yerini modern ve 

güvenli konutlar yer alacak. Sinandede Mahallemizde gerçekleştirilecek bu dönüşüm bizim şehir vizyonumuz için ideal birçalışma"dedi.


 'ŞEHRİMİZİ GELECEĞE TAŞIYACAK PROJELERİ HAYATA GEÇİRİYORUZ' 


Yıldırım'ı geleceğe taşıyacak kentsel dönüşüm projeleriyle ilçenin çehresini değiştirdiklerini vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Modern şehirleşme adına yaptığımız çalışmalarda günü kurtarmak için değil geleceğe taşımak amacıyla uygulamalarımızı sürdürüyoruz. Yıldırım'a değer katacak, insanlarımızın ihtiyaç duyduğu projeleri gerçekleştireceğiz"şeklinde konuştu. 


TÜRKİYE'YE ÖRNEK UYGULAMALAR 


Töreninde konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten ise Yıldırım'da gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesini takdirle takip ettiklerini belirtti.Yıldırım'ı geleceğe taşıyacak dönüşüm projelerinin Türkiye için örnek olacağını ifade eden Osman Mesten,"Merkezi hükümet olarak Sayın Başkan İsmail Hakkı Edebali'ye desteğimiz tam. Sinandede Mahallesi'ne ve Yıldırım'a artı değer katacak dönüşüm projesi tüm hak sahiplerine hayırlı uğurlu olsun" dedi. 


Bursa Hayat 


Geri Dön