27 / 04 / 2024

Bursa Yıldırım'da dönüşümde önemli adımlar atıldı!

Bursa Yıldırım'da dönüşümde önemli adımlar atıldı!

Bursa Yıldırım'da yıllarca devam eden plansız ve hızlı göçün doğurduğu çarpık yapılaşmamanın biriktirdiği sorunların tek çözüm yolu olarak değerlendirilen kentsel dönüşüm alanında büyük adımlar atıldı.



Daha yaşanabilir bir Yıldırım ve daha mutlu Yıldırımlılar için çıktığımız hizmet yolcuğumuz boyunca, söz verdiğimiz, 'İdeal Şehre 100 Adım' başlığı altındaki projelerimizin büyük bir bölümünü 'ortak akıl' anlayışı ve sizlerin desteği ile hayata geçirmenin mutluluğunu ve gururunu paylaşıyoruz. 


Yıldırım'a hizmet bayrağını devraldığımız ilk günden itibaren temel şiarımız olarak kabul ettiğimiz Şeyh Edebali'nin, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' düsturu ile modern şehirciliğin tüm unsurlarını bünyesinde barındıran, insanları daha mutlu, huzurlu ve güvenli bir Yıldırım için hizmet üretme çabası içeresinde olduk. Bu süreçte kadim medeniyetimizden, kültürel zenginliklerimizden ve sizlerin desteğinden güç aldık. 


Yıldırımlıların desteği Yıldırım için çalışırken, şeffaf, insan odaklı ve temiz yönetim anlayışımızdan hiç bir zaman taviz vermedik. Bundan sonraki dönemde de bu hizmet anlayışımızı referans kabul ederek, artan bir heyecanla hizmet yolcuğumuzu bir adım ileriye taşıma çabasında olacağız. 


Yıldırım'da yıllarca devam eden plansız ve hızlı göçün doğurduğu çarpık yapılaşmamanın biriktirdiği sorunların tek çözüm yolu olarak değerlendirdiğimiz kentsel dönüşüm alanında büyük adımlar attık. İlgili bakanlıklarımız, Büyükşehir Belediyemiz ve özel sektör işbirliği Yıldırım'ın yüzde 33'nü kapsayan Türkiye'nin en geniş kapsamlı geri dönüşüm hamlesini ilçemizde başlattık. Yıldırım'a çağ atlatacak kentsel dönüşüm hamlemizdeki öncelikli kıstaslarımız ise vatandaşlarımızın istek ve beklentileri olacak. Ortak akıl anlayışı ile hayata geçirdiğimiz kentsel dönüşüm hamlemizde insanlarımızın önce gönüllerini sonra evlerini inşa edeceğiz. 

Kentsel dönüşümü sadece binaların yıkılıp yenilerinin yapılması olarak görmüyor; bir taraftan güvenli ve modern konutlar üreterek, Yıldırım'ın marka değerini artırmayı, diğer taraftan da sosyal donatı alanları, kültür merkezleri, yeşil alanları Yıldırımlıların yaşam kalitesini yükseltecek, sakinlerinin yaşamaktan gurur duyacağı 'Yeni Yıldırım'ı birlikte inşa edeceğiz. 


Bu doğrultuda kısa süre içerisinde Yiğitler Mahallemizde Türkiye'nin en büyük spor kompleksinin temellerini atacağız. 

Yine Türkiye'de bir eşi benzeri bulunmayan ve 35 hektarlık alan üzerine inşa edeceğimiz Sular Vadisi ve Doğa Parkı, Karamazak, Piremir, Namazgah, Teferrüç, Umurbey, Mollarap ve Kurtoğlu mahallelerimizin çehresini değiştirmekle kalmayacak ilçemizin marka değerine çok ciddi katkı sağlayacak. 


Kütüphane, müze, galeri, sinemalar, toplantı salonları ve fuayelerde geleneksel el sanatları çalışma atölyeleri gibi birimleri bünyesinde barındıracak Molla Yegan Kültür Merkezi, Yıldırım'a yeni bir vizyon kazandıracak. 


Proje çalışmalarını tamamlamak üzere olduğumuz ve Değirmenlikızık'ta hayat bulacak Osmanlı Çarşısı ise Yıldırım önemli bir cazibe merkezi olacak. 


Bir taraftan yapısal sorunlarımıza çözümler geliştirirken diğer taraftan ilçemizin marka değerini artıracak projeler ürettik. 

Kadim medeniyetimizin beşiği olan Yıldırım'ı aynı zamanda kültürün, sanatın, sporun ve kardeşliğin şehri yapma noktasında önemli adımlar attık. 


Sadece Yıldırım'ın değil dünyanın en önemli kültürel değerleri arasında yere alan ve bunu UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girerek kanıtlayan Cumalıkızık'ta düzenlenen Ahududu Festivali'ne uluslararası bir nitelik kazandırdık. 


İlçemizin öncelikli hedeflerinden birisi olarak belirlediğimiz 'Kardeşlik ve dayanışma şehri Yıldırım' düşüncesi doğrultusunda önemli mesafeler kaydettik. Daha mutlu Yıldırımlılar daha güçlü Yıldırım için çalışıyoruz... 




Bursa Hakimiyet Kalder


Geri Dön