29 / 03 / 2024

Bursa'da kentsel dönüşümde önemli adımlar atılacak!

Bursa'da kentsel dönüşümde önemli adımlar atılacak!

Yeni dönemde hayata geçireceği projelerini anlatan Büşükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ''Kentsel dönüşüm altyapı ve ulaşımla alakalı önemli adımlar atmamız gerekiyor'' diye konuştu.



Büşükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Merinos AKKM’de basın mensuplarıyla bir araya geldi. Aktaş, yeni dönemde hayata geçireceği projelerini anlattı. 

Olay Gazetesi'nde yer alan habere göre Aktaş, seçimler sonrasında daha hızlı hareket edebilmek için bütün güçlerini pazar gününden sonra ortaya çıkaracaklarını söyledi.

Aktaş, “Ciddi tecrübelerimiz var. Çünkü belediyecilik çok yönlü bir iştir. 3 P’den bahsediyordum. Para, proje ve personel yönetimi. Bunun alt başlıklarına bakıldığında iyi bir finansman gerektiriyor. İyi bir proje yönetimi ve personel yönetimini gerektiriyor. Tamamının senkronize çalışması gerekiyor. Hamasi nutuklarla yapılmaz. Sadece halkla ilişkiler değildir. Yıllarca böyle yapan büyüklerimiz var. Bursa bu manada önemli projelere ihtiyacı olan birim şehirdir. Kim taş üstüne taş koyduysa yürekten teşekkür ediyoruz. Bizim daha hızlı koşmamız gerekiyor. Kentsel dönüşüm altyapı ve ulaşımla alakalı önemli adımlar atmamız gerekiyor. Şehir ekonomisi benim için olmazsa olmazlardan bir tanesidir. Bursa’ya yönelik başta turizm olmak üzere ciddi açılımlarımız olacak. Bursa’nın her köşesi her insanı istifade ettireceğiz. Yıldırım, Osmangazi, Nilüfer, Keles ve İznik’ine kadar. Bursa’nın 17 ilçesinin tamamıyla alakalı dersime çalıştım. Kağıttan okumadan ezbere biliyorum. 15 yıldır bunlarla yatıp kalkıyorum. Bursa’nın her bir köşesine, her bir insanına rahatlıkla dokunacak, onlarla projeler üretecek noktada düzenlemelerimizi yapacağız. 17 aylık büyükşehir belediye başkanlığı tecrübesiyle süreç gerçekleşirse hareket edeceğiz. Ekibimizle beraber, her şeyden önemlisi Bursa’da hangi siyasi düşünceden olursa olsun, bu şehre inanmış her kesimle beraber, şehrimizi çok daha iyi yarınlara taşımak için elimizden gelen her türlü gayreti ortaya koyacağız” diye konuştu.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i gece 23.00’de aradığını anlatan Aktaş, “Hayırlı uğurlu olsun, iyi oynayan kazansın dedim. Teşekkür etti. Bursa kazanacak her sonuçta. Nihayetinde burada ben aday olacak, tüm partililere başarılar diliyorum. Sanki birçok yerde olduğu gibi iki adaylı yarış durumu ortaya çıkacak. Eminim ki oy vermeyi düşünen herkes yaptıklarımızı, yapacaklarımızı söylemlerimizi kalan 85 günlük süre zarfında bunların hepsini önemseyecek. Ciddi tecrübelerim var, güveniyorum. Bir belediye başkanı konuşurken yaptığı kentsel dönüşümleri, ulaşımla alakalı yatırımları, otopark trafik düzenlemelerini, yaptığı restorasyonları ve sosyal kültürel faaliyetleri konuşmalı. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Bozbey’in bilgi birikimine güvenen herkesin ortaya çıkması kadar doğal bir şey yoktur diye düşünüyorum. Mensubu olduğumuz siyasi parti, 3 milyonun gerçekleri ve birçok doneyle insanlar hareket edecektir. Caddeye ve sokağa çıktığımda insanlara temas ettiğimde karşılaştıklarımı görüyorum. Seçim sath-ı mâilinde her şeyin mubah olduğu dönemden geçiyoruz. 14 yıl önce Beşiktaşlılar derneğinde pasta kesiyorum. Beşiktaşlı olmakla itham ediyorlar. 7-8 yaşından beri Bursasporluyum. Benim çevremden, dostumdan birkaç kişiye sormak lazım. Ben Bursasporlululuğumu o gün değil bugün de yaşıyorum” açıklamasında bulundu.


Geri Dön