20 / 04 / 2024

Manisa'da kira desteğinden faydalanan işletmeler mecliste!

Manisa'da kira desteğinden faydalanan işletmeler mecliste!

Türkiye genelinde ve Manisa ilinde gelir kaybı ve kira desteğinden faydalanan işletmeler meclis gündemine taşındı. CHP'li Başevirgen, konuyla  ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Türkiye genelinde ve Manisa ilinde gelir kaybı ve kira desteğinden faydalanan işletmelere ilişkin soru önergesi verdi. Başevirgen, sorusunun Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Başevirgen, ''TBMM İçtüzüğünün 96. ve 99. maddeleri ile Anayasa'nın 98. maddesi gereğince aşağıdaki sorularımın Ticaret Bakanı Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim'' diye konuştu.

Başevirgen, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Bir yıldır dükkanını kapatmış olan esnaf, borçlanarak yaşamaya çalışmaktadır. İktidarınız tarafından açıklanan esnafa gelir kaybı ve kira desteği paketine göre işletme başına üç ay boyunca biner lira destek ve uygun görülen işletmelere ise 750 liraya kadar kira desteği sağlanacağı ifade edilmiştir.''

Manisa da kira desteğinden faydalanan işletmeler mecliste!

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen'in soruları:
1- Türkiye genelinde bu destekten faydalanan toplam esnaf sayısı kaçtır? 
2- Türkiye geneli ve Manisa ili ayrı ayrı belirtilmek üzere hem kira, hem de gelir desteğinden faydalanan toplam esnaf sayısı kaçtır? 
3- Türkiye geneli ve Manisa ili ayrı ayrı belirtilmek üzere bu desteklerden sadece birinden faydalandırılan esnaf sayısı kaçtır? 
4- "Uygun görülen işletmelere üç ay boyunca 750 liraya kadar kira desteği sağlanacaktır'' ifadenize göre, uygun görülme kriterleri nelerdir? 
5- Çoğu esnafın her iki destekten de aynı anda faydalanamamasının gerekçesi nedir?

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön