19 / 03 / 2024

Manisa'da sanayi imarlı arsalara talep artıyor!

Manisa'da sanayi imarlı arsalara talep artıyor!

Ege'nin değerli bölgelerinden Manisa'da son zamanlarda imarlı arsalara rekor sayıda talep bulunuyor. İzmir-İstanbul Otoyolu Projesi ve Kuzey Ege Otoyolu gibi yatırımlar Manisa'ya olan ilgiyi artırdı. 



Türkiye'de sanayi, tarım ve ticaretin önemli merkezlerinden biri olan Manisa'da sanayi imarlı arsalara rekor sayıda talep geliyor. Manisa’da uygulanacak imar revizyon planı, İzmir-İstanbul Otoyolu Projesi ve Kuzey Ege Otoyolu gibi yatırımlar Manisa’ya olan yatırım iştahını artırdı. 

Yeni yatırımcılarını bekliyor

Yetişmiş kalifiye insan gücü ve tüm pazarlar için olağanüstü avantajlı konumunun yanı sıra Manisa Organize Sanayi Bölgesinin (MOSB) yeni yatırımcılarını bekliyor. MOSB, 960 hektar üzerinde sanayileşme eşiğini geçmiş.Dünya ekonomileri ile iletişime geçmiş sanayi odaklı, kalıcı ekonomik gelişme stratejisine ve buna uygun politikaları oluşturma ve uygulama becerisi olan bir bölge haline geldi MOSB'nin dışında ilgi çekici ve büyük talep alan diğer sanayi  bölgeleri de gelen yoğun talep ile çok fazla ilgi çekiyor.

Manisa da sanayi imarlı arsalara talep artıyor!

15 günden daha kısa sürede satılıyor

Yatırımda tercih sebepleri arasında bölgedeki elektrik, doğalgaz ve atık su arıtma tesisi gibi altyapılar bulunuyor. Gerek MOSB’daki doluluk ve gerekse de Manisa’da gelişen yeni gayrimenkul trendleri, yatırımcıların tercihini Manisa'ya yöneltiyor. Örnek olarak Manisa Yunusemre İlçesinde bulunan 1.ve 2. Orta Ölçekli Sanayi Bölgeleri yoğun ilgi görüyor. Bu sanayi bölgelerinde doğru fiyatlandırmayla satışa çıkarılan arsaların satış süresi en fazla 15 gün oluyor. 

Günümüzde gayrimenkul yatırımcıların arsa seçeneğine yönelmesindeki en büyük neden elektronik ticaretin artması ile doğru konumdaki uygun özellikli lojistik alanlara duyulan ihtiyaç oluyor. Manisa'nın liman şehri olması ve İstanbul, Ankara, İzmir'in güzergahında yer alması yatırımcıların ilgisini bu bölgeye yöneltti. 

Ticari gayrimenkul alanında yatırım yapılmadan önce, inşaat süresi, maliyeti OSB mevzuatları ve yatırımcı OSB ilişkilerinin analiz edilmesi gerekiyor.Bu alanda analiz yapılmadan önce kurumsal alanda hizmet veren gayrimenkul firmalarından yardım alınması gerekiyor. 

Bilinçli yatırımla yüksek getiri

Mecit Osmanlı Gayrimenkul olarak yatırımcılara yönelik danışmanlık hizmetimizi ticari gayrimenkul ve endüstriyel gayrimenkulde Manisa'da, Muradiye Organize Sanayi Bölgesi, 1.ve 2. Orta Ölçekli Sanayi Bölgeleri başta olmak üzere sürdürülüyor. Çünkü doğru kişi ve kurumla buluşan yatırımlar yüksek gelir getiriyor. 

Mecit Osmanlı Gayrimenkul tarafında satışa sunulan  Manisa 2. Orta Ölçekli Sanayi Bölgesindeki sanayi imarlı arsalar metrekare birim fiyatları 2017 yılında 500 T civarındayken şu anda 1.500 TL ila 1.750 TL arasında değişiyor.Buna göre bölgede ortalama  2 bin metrekare bir arsa satın almak isteyen yatırımcıların, bugün yaklaşık 3 milyon TL'yi gözden çıkarması gerekiyor. Satın alacağınız arsa üzerine inşaa edeceğiniz depolama veya fabrika alanı için harcanacak tutarda ortalama 1 milyon ila 1 milyon 250 bin TL  arasında olacak. Tüm bu yatırımların toplam tutarı 4 milyon TL ila 4 milyon 250 bin TL civarında oluyor.

Bu yatırımın geri dönüş süresine bakıldığında ise yıllık kira artış ortalamaları değerlendirilmezse  164 ay ila 178 ay arasında değişecektir. Bölgede kiralık depo ve fabrika alanlarının metrekare birim fiyatı 22 ila 25 ₺ arasında değişiyor. 

2017 yılında metrekare birim fiyatı 500 TL olan 2. Orta Ölçekli Sanayi Bölgesindeki arsa fiyatlarının dört yıllık değer değişimi ile bugün 1.500 ₺ ila 1.750 TL arasında seyretmesi sonrası için fikir veriyor. 2022 sonunda metrekare birim fiyatlarında yüzde 50’ye ulaşan değer artışı beklentisi oldukça fazla

Mecit Osmanlı Gayrimenkul bölgeyle ilgilenen yatırımcıların zaman, enerji ve kazanç kaybetmeden doğru seçeneklerle buluşması için profesyonel destek vermek için yatırımcılara hizmet vermeye devam ediyor.

Manisa'ya 2 yeni OSB kurulacak!


Geri Dön