25 / 04 / 2024

Tuzla'da ev fiyatları sürekli artıyor!

Tuzla'da ev fiyatları sürekli artıyor!

Anadolu Yakası ilçesi Tuzla'da ev fiyatları sürekli artıyor. Uzmanlar, bu yükselişin ardında yatan nedeni ulaşım projelerine bağlıyor. Marinanın açılması da bölgeye ciddi hareketlilik kazandırdı.



Tuzla; Kartal-Kurtköy-Tuzla-Gebze raylı sistem, havaray projeleri ve İzmit Körfezi Köprüsü'ne yakınlığıyla son yıllarda dikkatleri üzerine çekiyor. İstanbul'un önemli projelerinden biri olan marinanın açılması da bölgeye ciddi hareketlilik kazandırdı. Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) Başkanı Melih Tavukçuoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu, metro, havaray projeleri ve özellikle de marinanın açılmasıyla Tuzla'da ev fiyatlar m m ulaşılmaz boyutlara geldiğini söyledi. 


İSTASYON DA ARTIŞ YÜZDE 80 


2018'de açılacak metroyla Tuzla'dan birçok yere erişimin mümkün olacağını belirten Tavukçuoğlu, "Havaraym da faaliyete geçmesiyle, özellikle Tuzla'nın İstasyon Mahallesi gibi mahallelerinde konut fiyatlarını artırıyor" dedi. İstasyon Mahallesi'nde fiyatlarda yüzde 80'leri bulan artışın olduğunu belirten Tavukçuoğlu, "Metrekaresi 1000 liradan başlayan evlerin metrekareleri artık 4 bin 500 liradan başlıyor. 2018 sonuna kadar projelerin tamamlanmasıyla fiyatlar yüzde 70'e varan oranlarda artacaktır" dedi.


AYDOĞAN İNŞAAT BAŞKANI İRFAN AYDOĞDU:


İSTANBUL'UN DEĞERLENEN İLÇESİ


2014'te AydoğanPark Tuzla projemizin temelini attık, tamamladık. Bu sürede metrekare fiyatlarında yüzde 60 artış yaşandı. İstanbul'un en çok değer kazanan ilçesi, Tuzla. Araştırmalar da bunu gösteriyor. 3 yıl önce bölgede metrekare satış fiyatları 1500 liradan başlarken, bugün Tavukçuoğlu 4 bin 500 liradan başlıyor. 



Posta



Geri Dön