20 / 04 / 2024

Beylikdüzü'nden ev alan kazanıyor!

Beylikdüzü'nden ev alan kazanıyor!

Son dönemlerin en hızlı gelişen bölgelerinden Beylikdüzü'nde ev fiyatları sürekli artıyor. Uzmanlar, bölgeden ev alanların 1 yılda yüzde 30'lara varan prim elde ettiğini söylüyor.



İstanbul'un düzenli ve planlı gelişen bölgesi Beylikdüzü'nde gün geçmiyor ki yeni bir konut projesi yükselmesin. Nitekim EVA Gayrimenkul Değerleme'nin araştırması, son 4 yılda bölgede geniş yaşam alanları ve sosyal imkanlara sahip nitelikli ve markalı konut projelerinin hızla arttığını gösteriyor. Yatırımda açık ara öne çıkan bölgede site içerisinde güvenlikli ve sosyal imkanları olan projeler ağırlıkta. Bu sitelerde park, güvenlik, açık kapalı havuzlar, çocuk bahçeleri ve otoparklar yer alıyor. 


Her gelire ev var 


Her gelir grubu için evlerin yer aldığı Beylikdüzü'nde sosyal olanaklar da çeşitli. Bölgede lüks villalardan sosyal olanaklara sahip nitelikli ucuz konutlara kadar farklı gelir gruplarına hitap eden projeler var. 


Ulaşım projeleri değerini artıracak 


Avcılar-Beylikdüzü metrobüs hattının hizmete girmesiyle bölgede ulaşım bir ölçüde rahatladı. Buna bağlı olarak konut fiyatlarında artış gözlemlendiğini belirten EVA Gayrimenkul Değerleme Direktörü Zuhal Balsarı, "Metroya yeni bir güzergah eklenmesiyle Bakırköy-Beylikdüzü arası raylı sistem hayata geçirilecek. Bölgenin potansiyeli bir kat daha artacak" dedi. 


Metrekare fiyatı 1800 liradan başlıyor 


Beylikdüzü'nde fiyatlar E-5 Karayolu'ndan sahil yoluna inildikçe azalıyor. E-5 Karayolu'na yaklaştıkça artıyor. Bölgedeki daire metrekare fiyatları E-5 Karayolu cephesine doğru bin 800 ile 3 bin 500 lira arasında. Site içindeki markalı konutlarda ise metrekare fiyatları 3 bin ile 3 bin 500 lira arasında. En yüksek fiyat da 3 bin 800 lira. 


Son iki yılın şampiyonları 


İstanbul'da markalı konutlardaki değer artışının bölgelere göre analizi şöyle; 2013'te en çok Kemerburgaz, E5-Merter-Havaalanı Bölgesi ve Kağıthane-Seyrantepe'de, 2014'te Kemerburgaz, Şile ve Fulya-Bomonti-Şişli-Büyükdere bölgesinde, 2015'te ise Alemdağ, Beylikdüzü-Gürpmar ve Kemerburgaz bölgesinde değer artışı yaşandı. 



Posta


Geri Dön