24 / 04 / 2024

Manisa'da yeni konut alanları oluşturulacak!

Manisa'da yeni konut alanları oluşturulacak!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi'nin Turgut Özal Mahallesi'nde hayata geçirmeyi planladığı dev sosyal konut hamlesini, mülk sahiplerine anlattı.



Başkan Ergün, "Turgut Özal Mahallemiz sınırları içinde bulunan 110 bin metrekarelik alanda yapacağımız kentsel dönüşüm ve gelişim projemizle açık alanları, sosyal tesisleri, 26 bin 500 metrekarelik kapalı otoparkı, yürüyüş ve bisiklet yolları, yüzme havuzları, açık spor alanları, çocuk parkları, kafeterya ve sosyal tesisleri olan ilk etapta 708 konuttan oluşan toplu konut alanları oluşturulacak. Bu toplam 100 milyon liralık bir yatırımdır" dedi.


 


İşte Başkan Ergün’ün açıklamaları:


 


-Bugün geldiğimiz noktada Manisa merkezinde kaçak yapılaşma, konut sorunu ve yüksek kiralar gibi sorunlar vatandaşlarımızı sıkıntıya sokan ve acil çözülmesi gereken sorunlar arasında yer bulmuştur. İşte bundan hareketle Manisa'mızda yeni konut alanları oluşturmak, vatandaşlarımıza ulaşım, altyapı gibi sorunları olmayan konut alanları kazandırmak için kararlı adımlar atıyoruz. Geçtiğimiz aylarda Hafsa Sultan Mahallesi'nde de başlattığımız çalışmalarımız devam ediyor. Bunlardan bir tanesi de Turgut Özal Mahallesi'nde bulunan 110 bin metrekarelik rezerv alanıdır. Bu alan. Belediye Meclisi'nin 04.09.2012 tarih ve 371 sayılı kararıyla 'Kentsel dönüşüm ve gelişim alanı' ilan edilmiştir.


 


-Bahse konu çalışma alanı şu andaki planında LPG depolama alanı ve küçük sanayi ve depolama alanı olarak görünüyor. Ancak bu plan kararları, alanın sosyal ve fiziki yapısıyla uyumlu olmaması nedeniyle çoğunlukla uygulanamadı. Tek hedefimiz Manisalı vatandaşları mutlu edecek, onların menfaatine olan hizmetler üretmektir.


 


-Manisa'da konut ve kira fiyatlarını rahatlatmak istiyoruz. Bu projemizde de sanayi alanlarını yaşam alanına dönüştürmek, konut sorununu ortadan kaldırmak, artan kiralara çözüm sağlamak amacıyla başlattığımız toplu konut hamlesini kamuoyu ile paylaşıyoruz.


 


-Turgut Özal Mahalle'miz sınırları içinde bulunan bu 110 bin metrekarelik alanda yapacak olduğumuz kentsel dönüşüm ve gelişim projemizle açık alanları, sosyal tesisleri, kapalı otoparkı, yürüyüş ve bisiklet yolları, yüzme havuzları, açık spor alanları, çocuk parkları, kafeterya ve sosyal tesisleri olan 25 bloktan oluşan toplu konut alanları oluşturulacaktır.



Yeni Akit

 


Geri Dön