26 / 04 / 2024

Manisa'daki 17 dere ıslah ediliyor!

Manisa'daki 17 dere ıslah ediliyor!

Manisa'da yer alan 17 dere ıslah ediliyor. Yapılan etüd çalışmaları sonucunda Akhisar, Alaşehir, Kula, Salihli, Saruhanlı, Sarıgöl, Selendi, Soma, Turgutlu ve Yunusemre ilçelerinde çalışmalar başlayacak.




MASKİ Genel Müdürlüğü, yağışlı havalarda meydana gelebilecek taşkınların tarım arazileri ve konutlara zarar vermemesi için dere ıslah çalışmalarına başladı. 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu’nun 7. maddesine göre, “Derelerin ıslahını yapmak” Büyükşehir Belediyesinin görevleri arasında yer almaktadır. Bu sebeple, bölgede oturan vatandaşların olası can ve mal tehlikesini de önlemek amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında, il genelindeki mahalleler gezilerek incelemeler yapıldı. MASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı A. Ulvi Kaynak’ın da katıldığı etüd çalışmaları sonucunda, ilk etapta 10 mahallede temizlik, 13 mahallede ıslah, 12 mahallede ise korkuluk çalışması gerçekleştirilecek.

13 mahallede ıslah ve menfez çalışması

Projelendirme öncesi etüt çalışmaları neticesinde, taşkınlara sebebiyet veren derelerin ıslah edilmesi için gerekli önlemler alınıyor. Özellikle yağışlı havalarda yol geçişlerinde yaşanan sorunlara son vermek amacıyla başlatılacak menfez çalışmaları için aciliyet sırasına göre ilk etapta toplamda 13 mahalle tespit edildi.



Manisa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön