20 / 04 / 2024

Manisa'daki konut sıkıntısı imar planıyla çözülür!

Manisa'daki konut sıkıntısı imar planıyla çözülür!

MÜSİAD Manisa Şubesi İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Abdullah Tekin, Manisa'daki imar sıkıntısı yüzünden Manisalı müteahhitlerin başka şehirlere yöneldiğini söyledi. Tekin, Manisa'daki imar sıkıntısı yüzünden konut kiralarının hızla arttığını da kaydetti.



MÜSİAD Manisa Şubesi İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Abdullah Tekin, Manisa'daki imar sıkıntısı yüzünden Manisalı müteahhitlerin başka şehirlere yöneldiğini söyledi. Manisa'daki imar sıkıntısı yüzünden konut kiralarının hızla arttığını da kaydeden Tekin, Yunusemre Belediyesi tarafından hazırlanan 1/5000'lik Muradiye imar planının büyükşehir meclisinin gündemine alınmasıyla hem vatandaşın, hem arsa sahiplerinin hemde müteahhitlerin sıkıntılarının bir nebze de olsa azalacağını belirtti. 


Manisa'nın en büyük sıkıntılarından biri olan imar sorunu bir yandan şehirdeki arsa fiyatlarını artırırken bir yandan da konut kiralarının yükselmesine neden oluyor. Arsa bulamadıkları için Manisa dışında iş almaya başlayan Manisalı müteahhitler imar sorununun biran önce çözülmesini bekliyor.

 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) kurucu başkanı, Manisa Şubesi İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Yüksek İnşaat Mühendisi Abdullah Tekin, "İnşaat sektörüne Manisa özelinde bakacak olursak, Manisa'mızda son yıllarda artan konut kiraları var. Müteahhit arkadaşların birçoğu son yıllarda Manisa'mızda imar alanlarının azalmasından dolayı yer bulabilmek ve işlerini devam ettirebilmek için çevre illere gidiyorlar. Müteahhitler olarak yer sıkıntısından dolayı başka illerde yer arayışına girdik. Bu noktada arsa sahiplerinin de arsalarını değerlendirememe noktasında sıkıntıları var. Müteahhitlerinin şehir dışına gitmeleri Manisa ekonomisine de olumsuz yansımaları oluyor. Bu konut kiralarının da yükselmesine neden oluyor." dedi. 


SIKINTILAR İMAR PLANIYLA ÇÖZÜLÜYOR 


Manisa'nın 2014 yılında büyükşehir belediyesi olduğunu hatırlatan Tekin, "Manisa'mız büyükşehir oldu. Büyükşehirle birlikte merkezde iki tane de ilçe oluşturuldu. Şehircilik anlamında sanayisiyle ve konum itibariyle de Manisa'mız Muradiye Menemen tarafına doğru bir gelişme gösteriyor. Muradiye'de de son dönemlerde bir tıkanma yaşıyoruz. Yunusemre Belediyemiz geçtiğimiz günlerde 1/5000'lik imar planı yaptı. Bu plan büyük bir alanın imara açılmasını sağlıyor. Maalesef Büyükşehir Belediye Meclisimizde bu gündeme bile alınmadı. Biz MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu olarak müteahhit arkadaşlarımızın sıkıntılarını dile getiriyoruz. Manisa'da diğer Müteahhitler Derneği, Ticaret ve Sanayi Odasındaki inşaat grupları ile inşaat ve ekonomiyle ilgili STK'lara da bu konuya destek olmaları çağrısında bulunuyorum. Bu şehir hepimizin. Bu şehri en güzel şekilde sivil toplum kuruluşlarıyla, belediyelerle işbirliği halinde en doğru şekilde büyütmek için elimizden geleni yapmalıyız. Büyükşehir Belediyemiz de Muradiye ile ilgili imar planını gündemine almasını istiyoruz. Bu imar planı, Manisa'da müteahhitlik yapan arkadaşlarımızın kısa vadede de olsa sorunlarını bir nebze olsa çözecektir. Aynı zamanda arsa sahiplerinin de yerlerini kısa sürede değerlendirmesini sağlayacaktır. Aynı şekilde de konut kiraları düşecektir." diye konuştu.




Manisa Olay


Geri Dön