29 / 03 / 2024

Mansur Yavaş ve Sinan Aygün arasındaki rüşvet krizinin arkasında ne var?

Mansur Yavaş ve Sinan Aygün arasındaki rüşvet krizinin arkasında ne var?

CHP'li Sinan Aygün, Togo Kuleleri inşaatı için Mansur Yavaş’ın kendisinden rüşvet istediğini iddia etmişti. Konu hakkında açıklamalar yapan Gazeteci-yazar Emin Pazarcı, "Önümüzdeki günlerde bu konu çok tartışılacak gibi, işin arkasında siyasi husumet var." dedi.



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Eski CHP Milletvekili Sinan Aygün ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına “Terörizmin Finansmanı Hakkındaki Kanuna Muhalefet ve Terör Örgütüne Yardım Etmek” nedeniyle suç duyurusu yaptı. İşte konuyla ilgili açıklamalar...

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; gazeteci yazar Emin Pazarcı, “Sinan Aygün’ün açıklamalarını baştan sona kadar dinledim. Makul gerekçeleri var, ortaya koyduğu gerekçelerle meydan okuyor. Uluslararası kuruluşlar gelsin, inşaatı tek tek ölçsün, bir santim fazlalık varsa gereğini yapacağım diyor.” dedi.

“YAVAŞ’A AĞIR CEZALI İŞLEM BAŞLATILABİLİR”

Mansur Yavaş’ın mahkemeyi engellediğini belirten Pazarcı, “Geçmişte bu konular mahkeme konusu olmuş, kararlar alınmış ve yerel mahkeme istinafta kararı onanmıştır. Mahkeme Aygün’ün inşaatında herhangi bir problemin bulunmadığına yönelik karar çıkartmış.Daha sonra karar tekrar mahkemeye gitmiş ve yerel mahkeme ters bir karar vermiş. Burada Mansur Yavaş’ın bir engellemesi var. Yavaş’ın görevi ihmal etmesi söz konusu bu yüzden önümüzdeki günlerde kendisi hakkında ağır cezalı bir işlem başlatılırsa bunu yadırgamamak gerekir.” ifadelerini kullandı.

“İKİSİ ARASINDA SİYASİ HUSUMET VAR”

Yaşanan olayların arkasında siyasi meseleler olduğunu ifade eden Emin Pazarcı şu ifadeleri kullandı:

“Önümüzdeki günlerde bu konu çok tartışılacak gibi, işin arkasında siyasi husumet var. Geçmişte ikisi arasında yaşanan siyasi husumetlerde var. Mansur Yavaş tartışmalarında, Aygün gerekirse ben aday olurum diyor. Çok ciddi iddialar var, görevi ihmal etme söz konusu bu açıdan mesele kapanacak gibi durmuyor. Aygün’ün açıklamalarından tatmin oldum, Yavaş’ın da bu iddialara cevap vermesi gerekiyor.”

TOGO Kuleleri'ni imara uygun hale getireceğiz!

Sinan Aygün 3 saat boyunca rüşveti anlattı!


Geri Dön