26 / 04 / 2024

Mansur Yavaş'tan raylı ulaşım sistemini yaygınlaştırma sözü!

Mansur Yavaş'tan raylı ulaşım sistemini yaygınlaştırma sözü!

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yavaş, "Bizim projelerimiz içerisinde 58,4 kilometrelik metro ve raylı sistem bulunmaktadır. Bunu güneş enerjili otobüsler ve trambüslerle de destekleyeceğiz" dedi...



CHP  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, seçim çalışmaları çerçevesinde OSTİM Organize Sanayi Bölgesini ziyaret ederek, burada sanayici ve iş adamlarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Yavaş, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuştu. Yavaş, Ankara’da yıllardır toplu ulaşıma ve metroya ilgi gösterilmediğini söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Yaptıkları anketlerde Ankaralıların en çok ulaşım sorunundan şikayetçi olduğunun ortaya çıktığını belirten Yavaş, "Meslek odaları, üniversiteler geçmişte alt ve üst geçitlerin trafikte kısmi bir rahatlama sağlayacağını ancak Ankara'daki trafik problemini çözmeyeceğini itiraz ederek söylediler. Bizim projelerimiz içerisinde 58,4 kilometrelik metro ve raylı sistem bulunmaktadır. Bunu güneş enerjili otobüsler ve trambüslerle de destekleyeceğiz." dedi. 

Yavaş, Esenboğa Havalimanı ile Kızılay arasındaki metronun ihalesini yapmak için devletin hazırlandığını söyledi. Yavaş, devletin yapacağı metronun Kızılay'dan başlayarak Kuyubaşı istikametinden havalimanına doğru gideceğini, kendisinin yapacağı metronun güzergahının ise Kızılay-Siteler-Havalimanı istikametinde olacağını ifade etti.

 


Geri Dön