29 / 03 / 2024

MARBLE Fuarı’na 85 ülkeden ziyaretçi geldi!

MARBLE Fuarı’na 85 ülkeden ziyaretçi geldi!

İzmir Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. (İZFAŞ) tarafından 26-29 Mart 2014 arasında düzenlenen MARBLE – 20. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, yurtiçi ve yurtdışından yoğun ilgi gördü...




İzmir Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. (İZFAŞ) tarafından 26-29 Mart 2014 arasında düzenlenen MARBLE–20. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, yurtiçi ve yurtdışından yoğun ilgi gördü. Yerli ve yabancı bin 187 firmanın katıldığı fuar, katılımcı ve ziyaretçilerin yüzünü güldürdü. İlk üç gün 78 il ve yurtdışından 85 ülkeden ziyaretçi geldi. Katılımcı ve ziyaretçiler, başta  İzmir  olmak üzere Türkiye ekonomisinin kalkınmasına da katkıda bulundu. Konaklama, ulaşım ve diğer harcamaların tutarının ortalama 100 milyon dolar seviyesinde olduğu tahmin ediliyor. Fuar sırasında katılımcı ve ziyaretçiler, şehir merkezindekilerin dolması üzerine çevre ilçelerdeki otellerde konakladı. Alanında bir dünya markası olan ve sektörün ilk üç fuarı arasında yer alan MARBLE, Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri arasında ticaret köprüsü de kurdu. Fuarda önemli iş bağlantıları yapıldı.


Fuarı değerlendiren İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, “Türk doğaltaşı için yeni ihracat pazarları bulmak ve dünya ticaretinden aldığı payı arttırmak için ziyaretçi ülke ve yabancı alıcı sayısını arttırmaya yönelik girişimlerini yıl boyu sürdüren İZFAŞ olarak, başarılı bir fuar organizasyonu geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi. Bu yılki fuarda Çin, İsrail, Ürdün, İran, Filistin, İtalya, Libya, Yunanistan, Irak ve Suudi Arabistan’dan gelen ziyaretçilerin yoğunluğu ve yaptıkları büyük alımların dikkat çektiğini belirten Örs, iş bağlantıları açısında da verimli geçtiğini aktardı. Gaziemir Yeni Fuar Alanı’nın devreye girmesiyle Uluslararası Fuarcılık Endüstrisi Birliği (UFI) onaylı ve İzmir fuarcılığında doğan MARBLE’da dünya liderliğini hedeflediklerini kaydeden Örs, şöyle konuştu: “MARBLE, hem ticareti hem ülke ihracatını hem kent ekonomisini hem de fuarcılık sektörünü geliştiriyor. MARBLE 2014, katılımcı ve ziyaretçilerine yeni pazarların kapılarını açtı. Fuarda firmalar, yeni işbirlikleri için ilk adımları attı. Kültürpark’taki hareketlilik, fuar süresince devam etti. Mermer ocaklarından çıkarılan mermer ve doğaltaş blokları, fuar süresince Kültürpark alanında sergilendi. Fuar sırasında her biri ortalama 25 ton ağırlığında olan toplam 659 adet blok, Kültürpark alanına taşındı ve tanıtımı yapıldı. Toplamda 14 bin ton ağırlığında olan bloklar, Kültürpark içerisinde çeşitli noktalarda sergilenerek yurtiçi ve yurtdışından gelen profesyonel ziyaretçilere tanıtıldı.”


MARBLE GELECEK YIL 25-28 MART’TA DÜZENLENECEK


Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 2015 yılında da Türk doğaltaş sektöründe faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların ortak desteğiyle ve işbirliği içinde düzenlenmeye devam edecek. 21. MARBLE, 25-28 Mart 2015 arasında yapılacak. Başladığı günden beri her geçen yıl daha iyiye giden fuara geçen yıl yurtiçi ve yurtdışından bin 182 firma katılmış, dört gün boyunca 77 ülke ve 81 ilden sektör temsilcileri ziyaret etmişti.


 

Mevcudiyet


Geri Dön