26 / 04 / 2024

Mardin Kızıltepe Nusaybin İçme Suyu Hattı onarıldı!

Mardin Kızıltepe Nusaybin İçme Suyu Hattı onarıldı!

Hasar gören Mardin Kızıltepe Nusaybin İçme Suyu İsale Hattında onarım çalışmaları tamamlandı. 2011'de hizmete alınan bu tesis yaklaşık 400 bin kişiye menba kalitesinde su sağlıyor.



Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamada, bin 600 milimetre çapındaki ana isale hattının hasar görmesi sonucu Mardin, Nusaybin, Midyat ve Kızıltepe'de su sıkıntısı yaşandığı ifade edilerek, hasarın giderildiği bildirildi.


Açıklamada, Mardin Kızıltepe İçme Suyu Tesisleri ile Mardin'in 2040 yılına kadar içme suyu ihtiyacının çözüldüğü, 2011'de hizmete alınan bu tesis ile Mardin şehir merkezi, Kızıltepe, Midyat ve Nusaybin ilçeleri ile Ortaköy, Şenyurt, Gökçebağ beldeleri ve civar köylerin su ihtiyacının karşılandığı kaydedildi.


- "Yaklaşık 400 bin kişiye menba kalitesinde su sağlanıyor"


Açıklamada değerlendirmesine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Mardin'de içme suyu temin çalışmalarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı dönemindeki talimatları doğrultusunda başladıklarını ifade etti. 


Bakan Eroğlu, "Mardin o dönemde susuzluktan salgın hastalıkların pençesindeydi. Güzel insanlar diyarı olan Mardin'de incelemeler sırasında Beyazsu kaynağını gördüm ve kararımızı verdik. Yaptığımız tesislerle bu suyu 2011 yılında vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Şimdi bu tesisler yaklaşık 400 bin kişiye menba kalitesinde içme suyu sağlıyor." ifadesini kullandı.


Yaklaşık 200 milyon lira yatırım bedeliyle projeleri hizmete aldıklarını vurgulayan Eroğlu, bölgedeki vatandaşların hayat standartlarını yükseltmek için çalıştıklarına dikkati çekti. 


Bakan Eroğlu, şu değerlendirmeleri yaptı: 


"Herkesin bildiği gibi bir söz vardır, 'su içene yılan bile dokunmaz'. Bu hainler halkımıza zarar vermek için her türlü zulmü yapıyorlar. Bölgenin kalkınmasını engellemeye yönelik bu saldırılara rağmen hiçbir proje yarım kalmayacak. Her nerede olursa olsun milletimize hizmet götürmeye devam edeceğiz. Aziz milletimiz bilsin ki son terörist etkisiz hale gelinceye kadar bu mücadelemiz devam edecek."


AA


Geri Dön