18 / 04 / 2024

Konya Kuzusuyu Köyü'nde içme suyu hattı çalışmaları devam ediyor!

Konya Kuzusuyu Köyü'nde içme suyu hattı çalışmaları devam ediyor!

Ereğli Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri tarafından Kuzukuyusu Köyü'ne içme suyu hattı alt yapı çalışmaları hızla devam ederken, bu bölgenin su ihtiyacını karşılaması için kumlan depolama tesisi de son aşamaya geldi.



Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Organize Sanayi Bölgesi yakınlarında yapılacak olan 50 metreküp kapasiteli su deposu inşaatı tamamlanıyor. 

Kuzukuyusu Köyü'ne içme suyu sağlayacak olan bu depoya diğer hatlardan 45 metreküp kapasiteli su pompalanması için gerekli olan 20 kilometre civarındaki bir uzunluğa sahip hat çalışması sürüyor. 

Kısa bir süre içerisinde Kuzukuyusu Köyü'ne içme suyu Ereğli Belediyesi tarafından sağlanmış olacak. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, sadece Ereğli kent merkezindeki sorunları değil, köy ve kasabaların sorunlarını da çözme noktasında gayret gösterdiklerini dile getirdi. Oprukçu, "Ereğli, kentsel dönüşüm çalışmalarına paralel olarak bir büyüme ve gelişme içerisindedir. Aynı şekilde köy ve kasabalarımızda yaptığımız ve yapacağımız çalışmalar ile bu gelişme ve büyümeye ayak uyduruyor. Belediye olarak imkânlarımız ölçüsünde hareket ederek kent merkezi ile Ereğli'ye bağlı köy ve kasabalarımızın sorunlarıyla da yakından ilgileniyoruz. 

Bunun doğal neticesi olarak Kuzukuyusu Köyü'nün içme su şebekesini yaparak burada yaşayan vatandaşlarımıza da içme suyu imkânını sunmayı hedefliyoruz. 

Kısa bir süre içerisinde içme suyu alt yapı çalışmalarının tamamlanması ile birlikte Kuzukuyusu'nun da içme suyu sıkıntısını çözmüş olacağız. Bundan sonra ise hedefimiz Belkaya'ya da içme suyunu ulaştırmak olacaktır " ifadelerini kullandı. 


Geri Dön