26 / 04 / 2024

Karadeniz Ereğli'de köprülü kavşak yapım çalışmaları devam ediyor!

Karadeniz Ereğli'de köprülü kavşak yapım çalışmaları devam ediyor!

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde köprülü kavşak yapım çalışmaları devam ediyor. Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, Devrek yol ayrımında yapımı devam eden köprülü kavşakta incelemelerde bulundu....



Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, Ak Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ve Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör ile beraber Devrek yol ayrımında yapımı devam eden köprülü kavşakta incelemelerde bulundu.


Köprülü Kavşağın trafikte yaşanan sıkışıklığı gidereceğine inandığını belirten Candan; “Biliyorsunuz biz bu üst geçidi elimizden geldiğince çabuk bitirmek için uğraşıyoruz. En baştan beri üst geçidin yapılması konusunda kendi inisiyatifimiz ile biz buraları yapabildik. Karayolları Genel Müdürlüğüne gittik söyledik. Sağ olsunlar bizleri kırmadılar. Buraya bir üst geçidin gerekli olduğunun yaptıkları ölçümler sonucunda farkına vardılar. Ve bunun akabinde bir ihale yapıldı. Burayı yapan müteahhit arkadaşımız mümkün olduğu kadar hızlı bir biçimde burayı bitirdi. Şimdi asfalt işlemleri yapılıyor. İnşallah 5-6 gün içerisinde havalar yağmazsa buranın asfaltlama işlemi bitmiş olacak. Ondan sonra da bu aşağıda ki sıkışıklık çözülmüş olacak. Buradan geçen her 10 aracın 6 tanesi yaptığımız istatistiğe göre Elmatepe’den gelen 6 araç veya çarşı tarafından gelen 6 araç bu yolu kullanacak. Sadece 3-4 araç alt tarafı kullanacak. Dolayısıyla burada ki trafik sıkışıklığının önüne geçmiş olacağız” dedi.


Ereğli’ye verdikleri sözü tuttuklarını ifade eden Candan, köprülü kavşak projesiyle ilgili birçok dedikodu yapıldığını ama ulaşılan sonucun bu dedikoduların gerçek olmadığının kanıtı olduğunu söyledi. Candan sözlerine şu şekilde devam etti; “Biz Ereğli’ye hizmet için geldik. Partimizle, teşkilatla, arkadaşlarımızla beraber Ereğli’ye hizmet etmeye çalışıyoruz. Ereğli’nin faydasına olan işler yapmaya çalışıyoruz. 5 tane okulumuzun ihalesi yapıldı. Peşinden 4-5 tane daha okulumuzun ihalesi 1-2 haftaya kadar onlarda yapılacak. Ereğli’ye 10-11 tane okul kazandırıyoruz. Biz elimizden geldiğince Ereğli için çalışmaya çalışıyoruz. Bu arada tabi müteahhit arkadaşımız sağ olsun, oda elinden geldiğince özveriyle çalışmaya gayret ediyor. Bu sadece buranın açılmasıyla ilgili değil, bu bir proje aslında. Gülüç Köprüsünün oradan başlayıp Kepez’de bitecek bir kombine projedir bu. Yandaki tüm kaldırım çalışmalarıyla beraber asfaltı komple yeniden yapıyoruz, baştan aşağıya. Kepez'e kadar olan bu bölgenin bozuk yol problemini çözmüş olacağız.”


Candan, projenin yapımının aslında çokta gecikmediğini resmi işlemlerin ve proje aşamalarının projeyi biraz da olsa beklettiğini dile getirdi. Candan; “Firmayla da görüştük, aslında çok gecikme yaşanmadı. Bunun bir de numune değerlendirme kısmı var. Kullanacakları agreganın belli bir süre içerisinde beklemesi gerekiyor. Ona göre bu agrega asfalt yapımına kullanışlı mı? Değil mi? Testleri yapılıyor, o beklenildi, ÇET raporu beklenildi, izinler beklenildi. Biliyorsunuz bu resmi işler çok kolay gitmiyor. Ama biz mümkün olduğunca bu işi hızlandırdık. Dolayısıyla biz olabildiğince hızlı şekilde bu işi bitirmeye çalışıyoruz. Havalarda bize izin verirse 5-6 güne kadar inşallah burası açılmış olacaktır.”



İha


Geri Dön