20 / 04 / 2024

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapım çalışmaları devam ediyor!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapım çalışmaları devam ediyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapım çalışmalarının iş programına uygun devam ettiğini bildirdi.



AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan taraından basın ofisinden yapılan yazılı açıklama kapsamında Turan köprü inşaatından incelemeler yaptı ve yetkililerden bilgi aldı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; açıklamada görüşlerine yer verilen Turan, köprünün Çanakkale'nin ihracatını arttıracak vizyon bir projenin olduğunu, tamamlandığında dünyanın iki ayak açıklığı en uzun köprüsü niteliğine sahip olacağını vurguladı.

Çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Turan, şunları söyledi:
"Köprümüzün yapımı, planlanan iş programına uygun olarak devam etmektedir. 1915 Çanakkale Köprüsü dahil mevcut proje 88 kilometre otoyol ve 13 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 101 kilometre uzunluğunda. Kasım 2019 sonu itibarıyla, 32 kule blokundan oluşacak asma köprünün ilk 7 kule blok montajı tamamlandı. Ayrıca Asya ve Avrupa yaklaşım viyadüğü ayak temelleri de bitti. Haziran 2020 itibarıyla tabiri caizse köprünün iskeleti görünür olacak. Daha sonrasında çalışmalar ivedi bir şekilde devam ederek, planlandığı üzere cumhuriyetimizin 100. yılında işletmeye alınması bekleniyor. İstanbul'u Çanakkale'ye ve sonrasında Kuzey Ege'ye bağlayacak bir proje. Köprü Türkiye ekonomisinin en gelişmiş bölgesi olan ve nüfusun önemli bir bölümünün yaşadığı Marmara ve Ege Bölgelerindeki limanlar, demiryolu ve hava ulaşım sistemlerinin karayolu ulaşım projeleri ile entegrasyonunu sağlayacak."

Köprü ile birlikte yeni sanayi planına da ihtiyaç duyulacağını ifade eden Turan, Çanakkale'nin ihracatının, vizyon proje 1915 Çanakkale Köprüsü tamamlandığında daha da artacağını kaydetti.

1915 Çanakkale Köprüsü 2022 yılında tamamlanacak!

1915 Çanakkale Köprüsü'nde ayaklar yükseliyor!


Geri Dön