20 / 04 / 2024

Mardin'de yerleşim alanlarından geçen karayolu mecliste!

Mardin'de yerleşim alanlarından geçen karayolu mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, Mardin İli'nde yerleşim alanlarının ortasından geçen karayolunun etkilerine ilişkin soru önergesi hazırladı..



Mardin de yerleşim alanlarından geçen karayolu mecliste!


CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, Mardin İli'nde yerleşim alanlarının ortasından geçen karayolunun etkilerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Altay sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Altay önergesinde "Mardin ilimiz günlük ortalama 7 bin ile 10 bin arası ağır tonajlı araçların Irak ve Ortadoğu ülkelerine gittiği ana karayoluna sahiptir. Ancak Kızıltepe ve Nusaybin ilçelerimizin yerleşim alanlarının ortasından geçen bu ana karayolunun yetersizliği ve araçların dışsal etkileri vatandaşlarımızı zor durumda bırakmaktadır." diyerek 2 soru sordu.


Altay'ın soruları


1. Mardin il sınırlarımızdan geçen ana karayoluna alternatif çevre yollarının açılması ya da bağlantı yollarının yeniden düzenlenmesi gibi bir çalışmanız var mıdır?


2. Havaalanı güzergahı üzerinden Mardin-Kızıltepe araındaki (sınırdan açılan) yol yokuş ve keskin virajlara sahip olması nedeniyle yoğun kazalara ve ölümlere neden olmaktadır. Bu yolla ilgili bir düzeltme ya da yeni bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?





Geri Dön