23 / 04 / 2024

Mardin'deki Zinciriye Medresesi bakım masrafları sebebiyle 2'nci kez el değiştirdi!

Mardin'deki Zinciriye Medresesi bakım masrafları sebebiyle 2'nci kez el değiştirdi!

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin enstitü olarak kullandığı tarihi Zinciriye Medresesi, önce Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne daha sonra Birlik Vakfı’na tahsis edildi. Tahsisin sebebi ise bakım masraflarının yük olması...



14. yüzyılda yapılan Mardin'deki Zinciriye Medresesi, 1924'e kadar medrese olarak kullanıldı, daha sonra müzeye çevrildi. sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre; Artuklu Üniversitesi'ne tahsis edilen tarihi binada 2010'dan itibaren eğitim verilmeye başlandı. Arap şeyhi gibi giyindiği için bir dönem kamuoyunda tartışmalara sebep olan eski Rektör Ahmet Ağırakça döneminde ise medrese, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne tahsis edildi.

Vakıflar da burayı, başkanlığını Ahmet Ağırakça'nın yeğeni Şehmus Ağırakça'nın yürüttüğü Birlik Vakfı Mardin Temsilciliği'ne devredildi. Birlik Vakfı Mardin Temsilciliği'nin bir önceki başkanı da Ahmet Ağırakça'ydı. Tahsisle ilgili işlemler 12 Ocak'ta bitirildi. Turistlerin uğrak yeri olan tarihi mekan, Birlik Vakfı'na geçtikten sonra ziyarete kapatıldı.

Mardin deki Zinciriye Medresesi bakım masrafları sebebiyle 2 nci kez el değiştirdi!

Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen “Bakım masrafları bize yük oluyordu. Kamu kurumlarından talipli çıkmadı, Birlik Vakfı istedi, onlara verdik” diye konuştu. Evsen, medresenin ücretsiz tahsis edildiği iddiaları için ise “Yok öyle bir şey. Her ay para alacağız” şeklinde konuştu.

Adıyaman Besni'de 3 milyon TL değerindeki arsa vakfa tahsis edildi!


Geri Dön