19 / 04 / 2024

Mardin'e Dubaili bir şirket 7 yıldızlı otel yapacak!

Mardin'e Dubaili bir şirket 7 yıldızlı otel yapacak!

Mardin'in yüzü, son 7 yılda turizm alanında yaşanan gelişmelerle gülmeye başladı. Yatırımcılar kentte otel ve alışveriş merkezleri açmak için sıraya girdi



Mardin'in yüzü, son 7 yılda turizm alanında yaşanan gelişmelerle gülmeye başladı. Yatırımcılar kentte otel ve alışveriş merkezleri açmak için sıraya girdi. Hilton oteller zincirinden sonra şimdi de merkezi Dubai'de bulunan uluslararası bir şirket Mardin'de 7 yıldızlı otel yapmak için tarihî kentte arsa arıyor. Tarihî kentte üç yıl içinde 20'si butik 28 adet yeni otel açıldı.Son yıllarda şehre gelen turist sayısındaki artışla birlikte Mardin esnafı turizme yöneldi. Kentte son yıllarda antika, halı ve turistik eşya üzerine birçok işyeri açıldı. Bunun yanında Amerika, İngiltere ve Almanya gibi birçok ülkede hizmet veren dünyanın sayılı oteller zincirinden biri olan Dubai merkezli şirket de Mardin'de otel yapmak için girişimlerde bulundu. Mardin Valisi Turhan Ayvaz, geçmişte terör olayları yüzünden kentin tanıtılması konusunda büyük sıkıntılar yaşanırken şimdi Mardin'in kabuğuna sığmadığını söyledi.

Yatırım yapmak isteyen müteşebbislere gereken kolaylığı sağladıklarını belirten Turhan, "Hilton'un ardından Dubai'de bulunan uluslararası bir şirket Mardin'de 7 yıldızlı otel yapmak için bizimle irtibata geçti. Mardin şimdi İstanbul, Antalya veya Dubai ile yarışabilecek bir yola girdi. Buraya turist gelince sadece 1-2 gün kalmayacak, bir hafta kalacak. Bundan da Mardin'imiz kazanacak. Son 3 yılda Mardin'e yaklaşık 120 milyon dolarlık turizm yatırımı yapıldı. Tarihi kentte 3 yıl içinde 8 otel, 20'ye yakın butik otel açıldı. 2002 yılında Mardin'e gelen turist sayısı 30 bin iken, şimdi bu sayı 1 milyon 500 bine dayandı." dedi. Vali Ayvaz, önümüzdeki 5 yıl için 7 milyon turist hedeflediklerini sözlerine ekledi. Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu da bölgede sanayi alanında yapılamayan devrimin turizm alanında gerçekleştiğini söyledi. Ayanoğlu, "Her geçen yıl turizm alanında Mardin önemli mesafeler kaydediyor. 2011 yılı itibarı ile turizm alanında özellikle özel müteşebbisler tarafından kentte yaklaşık 120 milyon dolar tutarında bir yatırım yaptıklarını görüyoruz. Esnaf artık kendini turizme göre dizayn ediyor. Para kazanmayı öğrenen esnafımız kendini yenilemeyi başardı. Bugün turizm sayesinde yüzlerce gencimize iş imkânı sağladık. Mardin'de bacasız sanayi devrimini gerçekleştirdik." değerlendirmesinde bulundu.

Mardin'e yatırım yapan firmalardan biri olan Sümer Şirketler Grubu'nun Başkanı Çetin Sümer, 2001 yılında hobi olarak başladıkları girişimle 13 odalı bir butik otel olan 'Erdoba Selçuklu'yu hizmete açtıklarını belirtti. Turizm sektöründe taleplerin yoğun olması dolayısıyla ikinci butik oteli 2002 yılında kurmaya karar verdiklerini söyleyen Sümer, "Daha sonra hızla artan talepleri daha çabuk karşılamak amacıyla toplam 54 odalı 'Erdoba Babil' ve 'Erdoba Asur' adındaki diğer otellerimizi de bünyemize kattık. Şimdi de Mardin'in ilk 5 yıldızlı oteli Erdoba Elegance Otel'i hizmete açtık." dedi.

Şeyhmus Edis/Zaman


Geri Dön