28 / 03 / 2024

Marka şehirler için 2023'de atılacak adımlar belirlendi!

Marka şehirler için 2023'de atılacak adımlar belirlendi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yozgat'ta 'İl Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Çevre ve şehircilik konuları ile ilgili toplantı sonrasında açıklama yapan Fuat Oktay, toplantıda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ilgi alanı içindeki bütün sorunların detaylı bir şekilde ele alındığını söyledi...



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile birlikte Yozgat Belediyesi'nde yapılan 'İl Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

Habertürk'te yer alan habere göre, Oktay, "Bakanımızın, vekillerimizin, valimizin, belediye başkanlarımızın her birinin sorun alanlarıyla alakalı veya ihtiyaçlarıyla, ya da geleceğe dönük hem şehirleriyle ilgili hayallerinin gerçekleştirilmesine dönük çalışmaları tek tek inceledik, çalıştık, gerekli kararları aldık" diye konuştu.

Oktay, bu çalışmaların Türkiye'nin 81 ilinde aralıksız yapıldığını belirterek, "Yine Sayın Cumhurbaşkanımızın yerel yönetimlerle alakalı ilan ettiği manifestomuz vardı, şehirlerimizin güzelleştirilmesi ve geliştirilmesi için. Bu çerçevede de Yozgat'ın nasıl geliştirileceği, güzelleştirileceği ile çalışmalarımız ve projelerimizi görüştük" dedi. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 'İl Değerlendirme Toplantısı'nın ardından, AK Parti Yozgat İl Başkanlığı'nca düzenlenen 'İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Programda, Oktay'ın yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile çok sayıda partili de yer aldı. 

Bakan Kurum: Marka Şehirler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise Yozgat’ın alt yapısından içme suyu ve güneş enerjisi kullanımına kadar birçok konuda yatırımların başladığını, bunların devam edeceğini söyledi. Kurum, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı adına ‘ne yapabilirizin istişare toplantısını yaptık. Bu çerçevede tüm belediyelerimizi dinlemek, tüm belediyelerimizin taleplerini istişare etmek suretiyle belli kararlar aldık. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle birlikte Sayın, Cumhurbaşkanımızın belirlemiş olduğu manifesto çerçevesinde, 11 maddelik manifesto ki bunun 8 tanesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızı ilgilendiren, kentin alt yapısı, kentsel dönüşümü, bu anlamda şehirle alakalı birçok kararı içeren görüşmeyi de burada bu manifesto çerçevesinde yaptık ve aynı masa etrafında da karar almak suretiyle vatandaşlarımıza 2023’e giden yolda şehirlerimiz için marka şehirler için atılması gereken adımların da kararını almış olduk"  açıklamalarında bulundu.


Geri Dön