25 / 04 / 2024

Markalı konut sektöründe yaz kampanyaları!

Markalı konut sektöründe yaz kampanyaları!

Markalı konut sektörü, her yıl olduğu gibi bu yıl da yaz mevsimini durgun geçiriyor. İnsanların tatile çıkması her yıl bu mevsimde konut satışlarını olumsuz etkiliyor...



Markalı konut sektörü, her yıl olduğu gibi bu yıl da yaz mevsimini durgun geçiriyor. İnsanların tatile çıkması her yıl bu mevsimde konut satışlarını olumsuz etkiliyor. Bu yıl Ramazan ayının ve onu takip eden Ramazan Bayramı'nın yaz aylarına denk gelmesi, yaşanan durgunluğu daha da derinleştirdi. Ramazan ayında satışları düzenledikleri Ramazan kampanyaları ile hareketlendirmeye çalışan markalı konut üreticileri, şimdi de bu kampanyaları yaz kampanyası olarak uzatma yolunu seçti. Mesa'dan Dap Yapı'ya, 216 Yapı'dan Selin Yapıya kadar birçok marka, ön satış indiriminden yüzde 20'lere varan indirimlere kadar çeşitli yaz kampanyaları ile satışlarını artırmaya çalışıyor. Siz okurlarımız için markalı konut üreticilerinin düzenledikleri yaz kampanyalarını araştırdık. Yaptığımız araştırmada ulaştığımız 15 yaz kampanyası şu detayları içeriyor:


Sahili Mesa'da yüzde 10 ön satış indirimi İstanbul Kartal'da inşa edilen Sahili Mesa'da ön satışlar başladı. Sahili Mesa'da fırsat olarak tanımlanan ön satış fiyatı, lansman fiyatının yüzde 10 altında. Panoramik deniz ve adalar manzarasıyla dikkat çeken Sahili Mesa'nın her katı brüt 305,70 m2'lik 4+1 tek daireden oluşuyor. Konumu, yüksek standartları ve sosyal tesisleri ile yaşayanlarına konfor sunma iddiası taşıyan Sahili Mesa, 1 milyon 530 bin TL'den başlayan fiyatlarıyla yaşam alanlarının anahtarlarını ise yalnızca 17 aile ile paylaşıyor. Tek blok halinde yükselen Sahili Mesa Kartal projesi, 16 katlı bir proje olurken tüm daireler 200 m2'lik 4+1 olarak tasarlandı. Projenin 2014 yılında teslim edilmesi planlanıyor. 


216 Koru Çekmeköy'de dört ödeme seçeneği Sağlam zemini, temiz havası ve yeşil doğasıyla dikkat çeken Çekmeköy'de, 216 Yapı tarafından inşa edilen 216 Koru Çekmeköy'deki kalan son 14 daire, dört ayrı ödeme seçeneği ile satışa sunuluyor. Projede, 72-88 m2 arasında değişen 1 + 1 daireler 156 bin TL'den, 109-121 m2 büyüklüğündeki 2+1 daireler 244 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. 132 m2 büyüklüğündeki 3+1 dairelerin fiyatı ise 292 bin TL'den başlıyor. 216 Koru Çekmeköy, 5 ve 10 katlı iki blokta 59 daireden oluşuyor. 


216 Koru Çekmeköy'de tamamı peşin ödemelerde yüzde 15 indirim yapılıyor. İkinci ödeme seçeneğinde yüzde 40 peşinat verenler kalanını vade farksız 72 ay taksitlendirebiliyor.  Üçüncü ödeme şeklinde ise yüzde 4 peşinat ödeyenler kalan yüzde 21 'lik kısmı teslime kadar verebiliyor. Geri kalan yüzde 75'lik kısım için ise banka kredisi kullanılabiliyor. Burada ev teslimine kadar geçen sürede taksitleri 216 Yapı ödüyor. Son ödeme şeklinde ise yüzde 4 peşinat veriliyor. Peşinatın kalan yüzde 36'lık kısmı teslime kadar ödenebiliyor. Geri kalan yüzde 60'lık kısım için ise kredi kullanılabiliyor. Yine bu seçenekte de evin teslimine kadaı ki tüm kredi borçlarını 216 Yapı ödüyor. Yapımına Ekim 2012'de başlanan 216 Koru Çekmeköy'de daire teslimleri beş ay öne çekildi ve bu teslimlere yıl sonunda başlanması planlanıyor. 


 

İstWest'ten zor beğenenlere ödeme kolaylığı FerYapı-Boyner girişimiyle hayata geçirilen IstWest'in geliştirdiği yaz kampanyasıyla, 'Zor beğenirim, kolay ödemek isterim' diyen ve ev sahibi olmak isteyenler, peşinatlarını da banka taksitlerini de Ocak 2014'te ödeyecek. IstWest'e özel kampanya kapsamında taksitlerinizi öderken 60 ay vade ve yüzde 0,53 faiz oranı fırsatı sunulurken, ödemesini 2014'te yapacak olanlar bu yaz evlerine taşınabilecek. 4 bin 500 m2 büyüklüğündeki kapalı sosyal tesisi ve 70 bin m2'de sadece bin konutun yer almasıyla diğer projelerden ayrışan İstWest'te, stüdyodan 4+1'e kadar birçok daire tipi mevcut. 70 ile 3 bin m2 arasında değişik çözümler sunan IstWest Alışveriş Meydanı da içindeki kafeleri, restoranları ve alışveriş imkânlarıyla fark yaratıyor. Sosyal yaşam alanları ile dikkat çeken IstVVest, konumu, mimarisi, her yaş grubundan çocuklar için özel oyun alanları, yetişkinler için geliştirdiği sosyal donatıları, özel peyzaj düzenlemeleriyle, evcil hayvan parkı, beş farklı yüzme havuzu, açık ve kapalı spor alanlarıyla iddialı. 


Dap'ın sıfır faizli kampanyası Dap Yapı'nın Maltepe Dragos'taki Vazo Kule ve Dalga Kule projelerinde sıfır faizli fırsat kampanyası başladı. Sıfır peşinat, sıfır taksit ve 120 ay vade kolaylığı sunulan kampanyada projeler, kira geliriyle kendini amorti ediyor. Deniz dalgasından esinlenerek tasarlanan Dalga Kule, dalgaların zeminden itibaren dikey yükselerek bulutları yakaladığı 22'şer katlı 2 kuleden oluşuyor. 369 üniteden oluşan projede, stüdyo, 1+1 ve 2+1 rezidans daireler yer alıyor. 


Uluslararası platformda 5 bin 441 projeyle yarışan proje, 25 Eylül'de Londra'da düzenlenen European Property Avvards'da High-rise Architecture (Yüksek Yapılar) kategorisinde birincilik ödülü aldı. Dap Yapı'nın, eski Hitit vazosundan yola çıkarak tasarladığı Vazo Kule, 2 adet rezidans ve 1 adet ofis bloğunda toplam 399 üniteden oluşuyor. 289 rezidansın yüzde 70 oranında satışını gerçekleştiren Dap Yapı, 99 adetlik home offıce bloğu için ön talep topluyor. Ofislerin yüzde 50'sinin ön satışı gerçekleşirken, Ofis Yönetim Sistemi'yle, işletmenin ihtiyaç duyduğu lobi, asistan odası, toplantı odası, salon gibi yüzlerce m2'lik alan, maliyetli bir yatırımla satın almak yerine gerektiğinde katkı payı ödenerek kullanılabiliyor.

 

Vazo ve Dalga Kule, "Oturmadığın dönemde kirala" modeliyle alternatif kazanç sağlıyor. Dap Yapı, Vazo ve Dalga Kule'deki rezidansların işletmesini, dünyaca ünlü otelcilik şirketi Rotana'ya verdi. Haftalık, aylık ve yıllık kiralanabilen daireler bundan böyle profesyonel bir yönetim sistemiyle işletilecek. Daire sahipleri dilerlerse kendi yerlerini kiralayarak ekstra gelir elde edecekler. 


Prestij Konakları'nda yüzde 20 indirim Prestige Group tarafından inşa edilen Üsküdar Prestige Konakları, iskanlar alınmış, kat mülkiyet tapuları çıkarılmış, tüm dairelerin dekorasyonları yapılmış şekilde satılıyor. Yüzde 20 indirim kampanyasının sunulduğu proje, Üsküdar Iskelesi'ne ve Üsküdar Meydanı'na 100 metre, Fethi Paşa Korusu'na ve Kuzguncuk Sahili'ne yürüme mesafesinde bulunuyor. Fiyatı 1 milyon 500 bin Eııro'dan başlayan projeden yer alacak 20 aileden biri olmak isteyenler için konaklar, finans kurumları tarafından bir günde kredilendirilebiliyor. Proje, Topkapı Sarayı, Ayasofya, Tarihi Yanmada, Dolmabahçe, Kız Kulesi, Galata Kulesi, Çırağan Sarayı, Eminönü, Birinci Boğaz Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü manzarasına sahip. Proje toplamı 2 bin 200 m2 arsa üzerinde 6 bin 200 m2 inşaat alanına sahip. Projede, her biri Boğaz'a nazır, birbirinden bağımsız ve yan yana dizilmiş, tam otomasyonlu 'akıllı bina' sistemli  


Rings İstanbul'da yüzde 1 peşinat kampanyası Selin Yapı tarafından Sancaktepe'de hayata geçirilen Rings İstanbul'da son evlerin satışına devam ediliyor. Mayıs ayı itibariyle ev teslimlerinin başladığı ve şimdiye kadar 200'den fazla evin sahibine teslim edildiği Rings İstanbul'da, farklı tip ve metrekarelerde evler mevcut. Projede kalan sınırlı sayıdaki evlerden birine sahibi olmak isteyenlere, hemen teslim evler için maket üzerinden satış yapıyor gibi cazip bir  ödeme kampanyası sunuluyor. Kampanya kapsamında Rings İstanbul sakini olmak isteyenlere, yüzde 1 peşinat ve cazip oranlarla kredi imkânı veriliyor. Daire bedelinin yüzde 30'u 24 ay sonra vade farksız ödenebiliyor. Bahçeli bir eve sahip olmak isteyenler de yeni satışa sunulan ve sınırlı sayıdaki bahçe dubleksleri için uygun ödeme fırsatlarından faydalanabiliyor. 




Q Studio Esentepe'de 12 ay taksit erteleniyor Toya Yapı, yapımı devam eden Q Studio Esentepe'yi yüzde 5 peşin ve 12 ay taksit kampanyasıyla satışa sunuyor. Toya Yapı tarafından Şişli Esentepe'de inşa edilen Q Studio Esentepe'de, stüdyodan 3+1'e kadar daire seçenekleri bulunuyor. Yedi ay sonra teslim edilecek olan projede, fonksiyonel çözümlerle yaşama alanlarının ihtiyaca göre genişlemesi mümkün. Q Studio Esentepe'de Intense ve Crystal olmak üzere iki tip dekorasyon seçeneği var. Sadece yüzde 5 peşinat ile 12 ay taksit erteleme imkanı sağlayan Q Studio Esentepe'de daireler beyaz eşya ve ankastreleriyle birlikte teslim edilecek. Projede daireler 235 bin dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. 4 bin metrekare inşaat alanına sahip az katlı olarak inşa edilen proje, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi'nin verdiği LEED for Homes Sertifikası adayı. Studio Esentepe akıllı bina özelliği ile de dikkat çekiyor. 


blokta, 8 çatı dubleksi, 8 bahçe dubleksi ve 4 normal katın yer aldığı, birbirinden farklı dekore edilen toplam 20 daire mevcut. Giriş katlarında bulunan bahçe dubleksleri brüt 293 m2 daire alanı ve 40 m2 bahçe alanına sahip. Dört cepheli orta kat dairelerin brüt 362 m2, çatı dublekslerin ise brüt 305 m2 alanı var. Enerji tasarruflu olan projede hem yerden ısıtma hem de petekli ısıtma mevcut. U Sundance Residences'da sıfır faizli kampanya Turizm ve inşaat sektöründe 25 yılını tamamlayan Bozatlı International, Bodrum Turgutreis'in en güzel koylarından biri olan Kadıkalesi'nde yer alan projesi Sundance Residences için düzenlediği kampanya ile yüzde 10 peşinat, 60 ay vade ve 0 faiz fırsatı sunuyor. Proje, denize sıfır konumu, 4 bin m2'lik kum plajı, çevre düzenlemesi, konforlu iç mimarisi, açık havuzları, restoranları, barları, spor tesisleri ve spa'sı ile dikkat çekiyor. Sundance Residences, deniz kıyısında, 22 bin 568 m2 alana konumlanmış 9 blok içinde, 175 rezidans ve 22 odalı bir butik otelden oluşuyor. 68 ile 222 m2 arasında 24 farklı daire tipinin yer aldığı proje, 110 bin ile 475 bin Euro arası fiyatlarla satılıyor. Sundance Residences, 'Al ve Kirala Yatırım Programı' ile üyelerine rezidanslarını kullanmadıkları dönemlerde Sundance Suites Hotel'e kiralayarak kazanç garantisi veriyor. 



Sarphan Finans Park'ta peşin ödemede yüzde 15 indirim Sarp Group'un  TOKİ  iştirakleri Emlak Konut GYO ve Emlak Pazarlama İnşaat (EPP) işbirliğiyle İstanbul Finans Merkezi'nde inşa ettiği Sarphan Finans Park, konut sahibi olmak isteyenlere son kalan 15 dairede indirim fırsatı sunuyor. 516 bağımsız bölümden oluşan Sarphan Finans Park'ın kampanyasında, eylül ayına kadar peşin ödemelerde yüzde 10+yüzde 5 indirim fırsatı sunuluyor. 


Sarp Group Yönetim Kurulu Başkanı Alaaddin Akar, rezidans dairelerinin m2'sinin 4 bin 500 TL den satışa sunulduğunu, şu an ise aynı rezidansların m2'sinin 7 bin TL'ye ulaştığını söylüyor. Proje, 2011 Avrupa Gayrimenkul Ödülleri Karma Kullanım Kategorisi'nde "Avrupa'nın En Prestijli Projesi", 2011 Aralık ayında ise Kıtalararası Gayrimenkul Ödülleri Karma Kullanım Mimarisi Finalinde "Dünyanın Bir Numaralı Gayrimenkul Projesi" ödülünü aldı. 



Pega Kartal'da 4 farklı ödeme kampanyası Pega Kartal'ın 32 katlı rezidans bloğunda 64 metrekareden başlayan 1+1'lerden 204 metrekarelik 4+1 ve dublekslere kadar 200 daire bulunuyor. Dairelerin fiyatları 231 bin TL'den başlayıp 1 milyon 209 bin TL'ye kadar yüzde 1 KDV avantajıyla alıcılara sunuluyor. Ege Yapı Group, Pega Kartal'dan ev sahibi olmak isteyenlere dört farklı ödeme planı sunuyor. 


Banka Kredisi Büyük Destek: Bu seçenekte alıcıya konut fiyatının yıızde l'ini peşin, yüzde 24'ünü 2014 Mart'ta ve yüzde 75'ini de banka kredisiyle ödeme imkanı sunuluyor. Sadece Yüzde 1 Peşinat: Konut Fiyatının yüzde l'i peşin alınıyor, yüzde 24'ü 2013 Aralık'ta ve yüzde 25'i de 2014 Aralık'ta ödeniyor. Kalan yüzde 50 için banka kredisi kullanılabiliyor. Ara Ödemelerim Rahat Banka Kredim Az: Yüzde 5 peşinat alınan bu seçenekte toplam meblağın yüzde 60'ı dört eşit taksitte 2013 Eylül ayından başlayarak altışar ay ara ile ödeniyor. Kalan yüzde 35 için banka kredisi kullanılabiliyor. Firma Taksiti: Yüzde 25 peşinatın alındığı bu seçenekte kalan meblağın yüzde 25'i 2013 Aralık'ta ödeniyor. Geri kalan yüzde 50'lik kısım için ise 24 ay eşit taksit imkanı sunuluyor. 


Royal Plus Konutları'nda daire alana tatil hediye Uran Holding,  Ankara  Yenimahalle'de inşaatına başlanan Royal Plus Koııutları'ndan daire alanlara, Antalya Side'de ailece bir hafta 5 yıldızlı tatil hediye ediyor. İnşaat sektörünün yanı sıra turizm sektöründe de iki oteliyle faaliyet gösteren Uran Holding, Ankara'daki konut projesinden daire alanlara Antalya Side'deki Grand Prestige Hotel & SPA'da tatil hediye ediyor. Yeni daire sahipleri, süreyle ailece 5 yıldızlı tatil yapma imkanı buluyor. Bugüne kadar 200 aileyi bu yöntemle tatile gönderdiklerini belirten Uran Holding Yönetim Kurulu Üyesi Arcan Uran, "Daire alana tatil hediye kampanyası 31 Ağustos'a kadar sürecek. Daire sahipleri, biz evlerini hazırlarken, Grand Prestige Hotel & Spa - Side otelimizde kışın yorgunluğunu atarak evlerine yerleşmelerini keyifle bekliyorlar" diyor. 


Çevreci yatırımlarıyla dikkat çeken Uran Holding tarafından Ankara Yenimahalle'de Aralık 2012'de inşaatına başlanan Royal Plus Konutları Ağustos 2014'te teslim edilecek. Uran Holding'in, bulunduğu semte de adını veren Urankent içinde yer alan Royal Plus Konutları, toplam 11 bin 644 m2 alanda 3 blok olarak inşa ediliyor. Projede 1+1'den 5+1'e kadar toplamda 12 farklı m2'de 192 daire bulunuyor. Royal Plus Konutları, 161 bin ile 785 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. Royal Plus Konutları, proje genelinde planlanmış olan bazı uygulama ve yatırımlar sayesinde daire sakinlerinin gerek su, gerekse eneıji açısından ciddi anlamda tasarruf yapmasını sağlayacak. 


İncek Prestij'de yüzde 25 peşin ve 36 ay sıfır faiz Ankara İncek'te 765 konutluk yeni şehir kuran İncek Prestij, projeden konut almak isteyenlere özel düzenlediği kampanya ile yüzde 25 peşin ödemede kalan kısmı 36 ay sıfır faizle taksitlendiriyor. Yaklaşık 60 bin m2 alanda yer alan projede, loft dairelerden 1 + 1 ve 2+1 residence, geniş aileler için 5+1 ve 6+2 daireler yatay ve dikey olarak 16 farklı mimarili blokta konumlanmış durumda. Proje, 3+1, 4+1 ve dubleks ev seçeneği de sunuyor. 30 bin m2'lik yeşil alanı olan İncek Prestij'in 41 katlı binasının en üstünde ise havuz yer alacak. Projede konutlar, 284 bin liradan başlayan fiyatlarla satılıyor. 


Proje, akıllı ev donanımıyla öne çıkıyor. Farklı parmak komutları ile müzik sistemi, perde, ısıtma, aydınlatma gibi donatıları oda oda yönetme imkanına sahip sistem, ev içerisine yerleştirilen iPad sistemi ile dışarıdayken de idare edilebiliyor. Proje ortaklarından Sarper Ak, İncek Prestij'deki tüm detaylarda başka örneği olmayan en üst düzey teknolojiyi kullanmaya çalıştıklarını söylüyor. Ak, "Kriz ortamlarında bile tüm sektörler değer yitirirken bilişim sektörü değerini koruyor. 


Bundan yola çıkarak İncek Prestij'de teknolojiyi doruk noktada kullanmaya karar verdik. Burada akıllı ev sistemini biraz abarttık da diyebiliriz" diyor. Projede, müzik sisteminden, perdesine, ısıtmadan, aydınlatmaya kadar tüm donatılar ve ayrıntıları farklı dokunuşlarla ya da iphone üzerinden açılıp kapanıyor. 



Sancaktepe'de ön ödemeli düşük taksitli kampanya Sancaktepe'de Denge Yapı tarafından hayata geçirilen Mahal Sancaktepe'de ön ödemeli düşük taksitli kampanya ile tüketicilere fırsatlar sunuluyor. Denge Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bayram, yaz kampanyalarını şöyle özetliyor: "Projemizde 74-111 m2'lik 2+1 daireler 188 bin 550 TL'den, 127 m2'lik 3+1'ler 291 bin 400 TL'den satılıyor. 188 bin 550 TL'lik dairemize sahip olmak için yüzde 5'lik ön ödeme olan 9 bin 428 TL'yi vermek yeterli. Peşinatın kalan yüzde 20'lik kısmı olan 37 bin 710 TL 17 ay sonra ödeniyor ve bu tutara vade farkı yansıtılmıyor. Daire bedelinin kalan yüzde 75'lik kısmı için de anlaşmalı olduğumuz bankadan avantajlı vade oranlarında 12-120 ay arasında kredi kullanılabiliyor. 120 ay kredi kullananlar 2+1 dairemiz için aylık sadece 1.791 TL taksit ödeyecek." 15 bin 640 m2 arazi üzerinde yapılan Mahal Sancaktepe projesi, her biri dokuz katlı 6 bloktan ve 306 daireden oluşuyor. Dairelerin Aralık 2014'te teslim edilmesi planlanıyor. Sosyal donatıları ile de dikkat çeken projede, tek tip 1+1, üç tip 2+1 ve tek tip 3+1 olmak üzere toplam beş farklı tipte daire yer alıyor. 



Ant Yapı dolar kurunu 1,50'ye sabitledi Ant Yapı, Ant Riva (Villa), Ant Orman (Kent villası konseptinde) ve Anthill Resiclence projelerinde hemen oturuma hazır konutlarda dolar kurunu 1,50 TL'ye sabitledi. Yaz fırsatı olarak sunulan bu kampanya ağustos ayı sonuna kadar uygulanacak. 


Şirketin, yurtiçinde tamamlanan 804 konutluk Anthill Residence kuleleri, Riva'daki 99 villalık Antriva ve Çekmeköy'deki 137 konutluk kent villası konseptindeki Antorman haricinde bu yıl içinde yeni başlayan iki projesi mevcut. Bunlardan ilki, İstanbul Boğazı'na panoramik hakim olan Beylerbeyi Küplüce'deki Antteras. Yakın zamanda inşaatına başlanan toplam 134 konutluk projenin yaklaşık yüzde 50'sine yakın oranda ön talep toplanmış. İkinci proje ise Ümraniye Tepeüstü bölgesindeki toplamda 300 bin m2 arsada gerçekleşecek. 550 birim residence, AVM ve ofis alanlarından oluşacak proje tamamlandığında bulunduğu lokasyonun ilk karma projesi olacak. 


216 Butik Çekmeköy'de son 40 daireye özel fiyatlar 216 Yapı tarafından Çekmeköy'de inşa edilen 216 Butik Çekmeköy'de son 40 daireye özel fiyatlar ile yüzde 1 KDV indirimi kampanyası düzenleniyor. 1 + 1 dairelerin 175 bin liradan satışa sunulduğu projede teslim tarihi de sekiz ay öne çekildi. 216 Butik Çekmeköy'fın birinci etabında hayat yılbaşından itibaren başlayacak. 216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilent Dündar, "Elimizde sadece 40 daire kaldı. Kalan son daireleri çok uygun fiyatlarla satıyoruz. 


Projede 1+1'ler 175 bin TL'den 2+1 '1er 289 bin TL'den 3+1 daireler ise 345 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu" diyor. Çekmeköy'de 6 bin m2 alanda inşa edilen 216 Butik Çekmeköy, dört blokta 152 daireden oluşuyor. Arsanın yüzde 70'den fazlası sosyal alanlara ayrılan 216 Butik Çekmeköy'de yaz-kış kullanılabilen bir yüzme havuzunun yanı sıra gezi alanları, fıtness center, sauna, kapalı ve açık otopark, servis bekleme odası, çocuk oyun alanı, kamelya ve 24 saat güvenlik yer alıyor. Ayrıca projede asansör sistemi, yürüyüş yolu ve merpenler de engelliler düşünülerek planlanmış durumda. 


Levent Gökmen Demirciler / EKONOMİST


Geri Dön